fbpx

Honda EM1 e: H τιμή του νέου ηλεκτρικού σκούτερ της Honda

Η μεγάλη είσοδος της Honda στα ηλεκτρικά σκούτερ

Φαίνεται ότι ξεκινάει μια νέα εποχή, αφού και η Honda λανσάρει ένα ηλεκτρικό σκούτερ. Είναι το Honda EM1 e,  το πρώτο δίτροχο ηλεκτρικό σκούτερ της Honda για τις ευρωπαϊκές αγορές και την Ελλάδα. Η αντιπροσωπεία ανακοίνωσε πρόσφατα την τιμή του που θα είναι 4.120€

Το Honda EM1 e είναι το πρώτο ηλεκτρικό σκούτερ της γιαπωνέζικης Νο1 εταιρίας στο χώρο των δύο τροχών που έρχεται στην Ευρώπη και την Ελλάδα σαν μοντέλο παραγωγής, αλλά και το πρώτο βήμα της Honda προς την κατεύθυνση της ουδετερότητας του άνθρακα.

Το «EM» σημαίνει ηλεκτρικό μοτοποδήλατο (Electric Moped) και το μοντέλο απευθύνεται ακριβώς σε μοντέρνους ανθρώπους που αναζητούν εύκολη, διασκεδαστική αστική μεταφορά χωρίς εκπομπές ρύπων.

Είναι συμπαγές ως προς τις διαστάσεις του, με ευρύχωρο επίπεδο πάτωμα και διακριτικό στυλ που αναδεικνύει τη μοναδική του ταυτότητα στη γκάμα της Honda.

Το βάρος του μάλιστα δεν ξεπερνάει τα 95 κιλά, μαζί με την μπαταρία!

Ιδανικό για σύντομες διαδρομές στην πόλη, στην εργασία ή στη σχολή για τους φοιτητές, αποτελεσματικό, αθόρυβο και κυρίως χωρίς εκπομπές ρύπων, το EM1 e συγχρονίζεται άψογα με τις σύγχρονες προσδοκίες για αστική μετακίνηση.

Και, καθώς η αυξανόμενη τοπική νομοθεσία σχετικά με τη στάθμευση σε πόλεις σε όλη την Ευρώπη περιορίζει τη χρήση των παραδοσιακών κινητήρων εσωτερικής καύσης (ICE), φυσικά η αγορά ηλεκτρικών οχημάτων αυξάνεται.

Η Honda εισέρχεται λοιπόν τώρα στο χώρο της ηλεκτροκίνησης με μια φρέσκια, υψηλής ποιότητας επιλογή, τόσο για νέους αναβάτες όσο και για όσους μετακινούνται σε μικρές αποστάσεις, έχοντας πάντοτε σαν μεγάλο πλεονέκτημα την αξιοπιστία και την εγγυημένη λειτουργία του σκούτερ.

Το EM1 e είναι εξοπλισμένο με ψηφιακό πίνακα οργάνων, υψηλής ποιότητας εξοπλισμό, επίπεδο πάτωμα, χώρο αποθήκευσης κάτω από τη σέλα και υποδοχή φόρτισης USB.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πλήρης τεχνική ανάλυση του Honda EM1 e

Οι τροχοί του ΕΜ1 e είναι 12 ιντσών μπροστά και 10 ιντσών πίσω, ενώ τα φρένα είναι δισκόφρενο και ταμπούρο αντίστοιχα, που συνεργάζονται μεταξύ τους με σύστημα CBS.

Ο ενσωματωμένος στον τροχό ηλεκτροκινητήρας έχει ονομαστική ισχύ 0,79 PS και παράγει 2,3 ίππους (1,7kW). Η ωφέλιμη αυτονομία είναι 41,3 km με τελική ταχύτητα 45,0 km/h.

O χρόνος πλήρους φόρτισης της μπαταρίας είναι 6 ώρες, ενώ ο χρόνος φόρτισης 25-75% είναι 2,7 ώρες.

Το βάρος της μπαταρίας ιόντων λιθίου είναι 10,3 κιλά.

Mια ανοικτή θήκη (αποθηκευτικός χώρος) βρίσκεται στα αριστερά της ποδιάς, ενώ στη δεξιά πλευρά συναντάμε μια θύρα USB type A για φόρτιση smartphone.

H λειτουργία του κινητήρα μπορεί να επιλεγεί ανάμεσα στα προγράμματα ECON ή Standard, έτσι ώστε ο αναβάτης να διαλέγει την οδήγηση που προτιμάει.

Η σέλα του Honda EM1 e απέχει μόλις 740 χιλιοστά από το έδαφος.

Το Ηonda EM1 e θα είναι διαθέσιμο σε τρεις χρωματικές επιλογές: Pearl Sunbeam White (Λευκό), Ασημί Μεταλλικό, Matte Ballistic Black (Μαύρο ματ).

Θα σας ενημερώσουμε σύντομα και για την ημερομηνία άφιξής του στην Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες: www.honda-motorcycles.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ