fbpx

Honda PCX160 DLX: Δίχρωμο για τη Βραζιλία

Η σπέσιαλ έκδοση του PCX που διαφέρει

Είναι πραγματικά ενδιαφέρον το γεγονός ότι αν βάλεις δεύτερο χρώμα πάνω σε ένα γνωστό σκούτερ, αλλάζει η συνολική εμφάνιση και νομίζεις πως πρόκειται για διαφορετικό μοντέλο. Αυτό συνέβη και στη σπέσιαλ έκδοση του Honda PCX160 Deluxe που κυκλοφορεί στην Βραζιλία σε μπεζ και γαλάζιο συνδυασμό.

Πιστή στην υπόσχεσή της η Honda για ένα “παγκόσμιο σκούτερ” όσον αφορά το PCX125 εδώ και 14 χρόνια, από το 2010 που πρωτοπαρουσιάστηκε, διαθέτει το δημοφιλές μοντέλο σε πλήθος χωρών ανά την υφήλιο… με μεγάλη επιτυχία τις περισσότερες φορές.

Είναι ο φιλικός χαρακτήρας του PCX, το μικρό και βολικό μέγεθος και το αντίστοιχο μικρό βάρος, ο ιδιαίτερα πολιτισμένος κινητήρας του, η αντοχή και η μικρή του κατανάλωση που κερδίζει τους σκουτερίστες, ενώ η “έξυπνη” εμφάνισή του  το κατατάσσει στα “χαριτωμένα- φιλικά- συμπαθητικά” σκούτερ της αγοράς.

wp_bannerize group=”dokimi_banner”]

Πάνω σε αυτό το θέμα, της εμφάνισης, λοιπόν, δείτε το περίεργο “φαινόμενο” της μεταμόρφωσης του PCX, μόλις αυτό αποκτήσει δεύτερο χρώμα πάνω στο σώμα του.

Συγκρίναμε κάμποση ώρα το δικό μας “ελληνικό” PCX με το βραζιλιάνικο για να βεβαιωθούμε ότι πρόκειται για το ίδιο σχέδιο!

Ενδιαφέρον στοιχείο Νο2: το δίχρωμο βραζιλιάνικο μοντέλο Deluxe ή DLX φοράει τον κινητήρα των 157 κυβικών, έχει ABS στον μπροστινό τροχό όπως και το ελληνικό μοντέλο, αλλά στον πίσω τροχό συναντάμε ένα δισκόφρενο και όχι ταμπούρο όπως το δικό μας.

Επίσης υπάρχει και ένα ακόμα PCX για την βραζιλιάνικη αγορά των δύο τροχών που έχει ταμπούρο πίσω (γκρι μεταλλικό χρώμα) και σύστημα CBS στα φρένα του, γεφυρώνοντας τη λειτουργία του μπροστινού με το πίσω φρένο μέσω μιας μανέτας: της αριστερής.

Η τιμή του Honda PCX160 DLX δεν είναι καθόλου χαμηλή στη Βραζιλία, όπως θα πίστευε κάποιος, αφού φτάνει τις 3.500 ευρώ περίπου! Σημειωτέον πως τα βραζιλιάνικα PCX φοράνε στην πρώτη τοποθέτηση τα εξαιρετικά λάστιχα Pirelli Diablo Rosso Scooter.

Η Honda κατέχει το 75% της αγοράς, ειδικά σε κάποιες συγκεκριμένες περιοχές της Βραζιλίας και φυσικά είναι ο απόλυτος κυρίαρχος της αγοράς των δύο τροχών στην τεράστια αυτή αγορά της χώρας της Λατινικής Αμερικής, όπου οι πωλήσεις ξεπερνούν κατά πολύ αυτές που συγκεντρώνει ολόκληρη η Ευρώπη!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ