fbpx

Yamaha RayZR 2024: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα σκούτερ!

Γράφει ιστορία η Yamaha

Με μια καινοτόμα κίνηση, η ιαπωνική εταιρία φέρνει για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά ένα υβριδικό σκούτερ της. Είναι το ολοκαίνουργιο για την Ευρώπη Yamaha RayZR, με συμβατικό κινητήρα, αλλά και ηλεκτρική υποβοήθηση, το οποίο μάλιστα προσφέρεται σε χαμηλή τιμή αγοράς.

Το Yamaha RayZR είναι ένα μικρών διαστάσεων, χαμηλού ύψους και βάρους, εύχρηστο σκούτερ, προσιτό σε κάθε σωματότυπο, που απευθύνεται σε όλους τους αναβάτες και αναβάτριες που δεν έχουν μεγάλη εμπειρία στους δύο τροχούς.

Απευθύνεται, λοιπόν, σε αρχάριους και αρχάριες που αναζητούν ένα οικονομικό δίτροχο, το οποίο να είναι ελαφρύ και συνάμα να διαθέτει αξιοπιστία, απλότητα, όμορφη εμφάνιση και φυσικά χαμηλή τιμή, ιδανικό για τις καθημερινές μετακινήσεις τους στην πόλη.

Το Yamaha RayZR προσφέρει μια ξεχωριστή, πρωτότυπη σχεδίαση και παράλληλα συνδυάζει καλή σχέση ποιότητας/τιμής, ενώ είναι εφοδιασμένο με έναν οικονομικό αερόψυκτο, διβάλβιδο κινητήρα Blue Core 125 cc, με υποτετράγωνες διαστάσεις (52,4×57,9 mm) προδιαγραφών Euro 5, ιπποδύναμης 8 ίππων στις 6.500 rpm, ο οποίος διαθέτει ηλεκτρική υποβοήθηση, έτσι ώστε να πετυχαίνει καλύτερες επιταχύνσεις και φυσικά οικονομία καυσίμου.

Παράλληλα, το σύστημα Start & Stop του κινητήρα του RayZR σβήνει αυτόματα τον κινητήρα όταν το σκούτερ σταματά στο φανάρι, βελτιώνοντας την κατανάλωση καυσίμου έως και κατά 4%, ενώ η καινοτόμος νέα γεννήτρια Smart Motor εξασφαλίζει αθόρυβη εκκίνηση του κινητήρα.

Ο μπροστινός τροχός έχει διάμετρο 12 ιντσών και ο πίσω 10, ενώ τα φρένα είναι δισκόφρενο μπροστά και ταμπούρο πίσω, με συνδυαζόμενο σύστημα πέδησης.

Με βάρος μόλις 99 κιλά, το RayZR είναι από τα ελαφρύτερα της αγοράς και το ελαφρύτερο σκούτερ της γκάμας της Yamaha. Είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να είναι ιδιαίτερα ευέλικτο στην πυκνή κυκλοφορία της πόλης και διαθέτει χώρο αποθήκευσης κάτω από τη σέλα, για κράνος, ή μικροπράγματα.

Η Yamaha ανακοίνωσε την τιμή του RayZR, που κινείται στα χαμηλά επίπεδα των 2.190 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες: www.yamaha-motor.eu

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ