fbpx

MBP – Ήρθε στην Ελλάδα με 2 νέα σκούτερ: Ένα 125άρι μεγάλων τροχών, κι ένα 300άρι Maxi Scooter

Ένα 125άρι κι ένα 300άρι για αρχή

Μια νέα εταιρία έρχεται στην Ελλάδα μέσω του αντιπροσώπου της Motoway Καμπράνης και μας φέρνει πέντε νέα μοντέλα. Τρεις μοτοσυκλέτες και δύο σκούτερ, ένα μεγάλων τροχών σκούτερ πόλης το SC 125 LX και ένα maxi scooter μεσαίου κυβισμού το SC 300.

Η Μoto Bologna Passionne που ονομάζεται ΜΒΡ για συντομία ιδρύθηκε το πριν από δύο χρόνια από την Keeway Motor Group, με στόχο τη δημιουργία νέων σκούτερ και μοτοσυκλετών που θα ξεχωρίζουν από τη σχεδίασή τους, την εμφάνισή τους, και θα είναι οικονομικά κυρίως.

MBP SC125LX

MBP SC300

Την παρουσίαση της νέας εταιρίας έκανε ο κ. Δημήτρης Καμπράνης της αντιπροσωπείας Motoway στην έκθεση μοτοσυκλέτας, αναλύοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε μοντέλου, αλλά και την τοποθέτησή του στην αγορά. Μάλιστα το κάθε ένα μοντέλο είναι προσεκτικά επιλεγμένο για να καλύψει μια συγκεκριμένη κατηγορία.

Ξεκινώντας από το μικρότερου κυβισμού σκούτερ το μεγάλο νέο είναι ο ερχομός ενός μοντέρνας σχεδίασης μοντέλου πόλης, με τροχούς μεγάλης διαμέτρου μπροστά και πίσω, αλλά και με χρησιμότατο επίπεδο δάπεδο.

MBP SC 125 LX

Ευρωπαϊκών” διαστάσεων είναι το σκούτερ που ονομάζεται MBP SC 125 LX και φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στην “πυκνοκατοικημένη” κατηγορία όχι μόνο των υψηλόροδων σκούτερ, αλλά και των 125αριών που βλέπουν μεγάλη άνθιση τα τελευταία χρόνια.

Το χρησιμοποιεί τροχούς 16 ιντσών μπροστά και 14 ιντσών πίσω εξοπλισμένους με δίσκους διαμέτρου 260 και 240 mm αντίστοιχα, με σύστημα συνδυασμένης πέδησης.

MBP SC 300

Κάτω από τη σέλα χωράει κράνος, ενώ υπάρχει και κεντρικό ντουλαπάκι στην ποδιά, το όργανο είναι τεχνολογίας LCD, ενώ το κεντρικό κλειδί είναι “έξυπνο”.

Ο κινητήρας είναι υγρόψυκτος 2 βαλβίδων με πλαϊνό ψυγείο για τον οποίο δηλώνεται ιπποδύναμη 11 HP και 10,7 Nm ροπής. Το κενό βάρος του σκούτερ φτάνει 125 κιλά και το μεγάλο ρεζερβουάρ χωράει 10 λίτρα.

MBP SC 300

H τιμή του δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, αλλά αναμένεται να είναι σε πολύ οικονομικά επίπεδα σύμφωνα με την αντιπροσωπεία.

Το δεύτερο σκούτερ της εταιρίας που παρουσιάστηκε είναι το ΜΒΡ SC 300 ένα maxi scooter που SC300 κινείται από έναν μονοκύλινδρο, υγρόψυκτο κινητήρα με 4 βαλβίδες, με έναν εκκεντροφόρο επικεφαλής, με κυβισμό 278 cc και ηλεκτρονικό ψεκασμό.

Πρόκειται για τον κινητήρα που συναντούσαμε στα παλαιότερα Beverly 300, και ο οποίος κατασκευάζεται under licence στην Κίνα από την Zonsen, με απόδοση 25 ίππων στις 7.500 rpm και 24,5 Νm ροπής στις 6.750 rpm.

Με ξεχωριστή, πολύ έντονη ταυτότητα στο μπροστινό τμήμα του σκούτερ, δυο κομψοί προβολείς (όλα τα φωτιστικά σώματα είναι τύπου LED) δημιουργούν μιαν επιθετική εικόνα (κι ένα “X”) που ολοκληρώνεται από ένα πλατύ φέρινγκ και μια ψηλή, φιμέ ζελατίνα.

MBP SC 300

Οι τροχοί του SC300 είναι 13 ιντσών μπροστά και πίσω, με διαστάσεις ελαστικών 110/70-13 και 130/70-13 αντίστοιχα.

Το ύψος σέλας είναι στα 795 mm από το έδαφος, η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ φτάνει τα 11,5 λίτρα και το βάρος του σκούτερ είναι 151 κιλά (κενό) .

MBP SC 300

Το πιρούνι του MBP SC300 και τα αμορτισέρ με ξεχωριστά ρεζερβουάρ είναι της Kayaba, οι δαγκάνες των δύο δισκόφρενων (ένα για κάθε τροχό) προέρχονται από την J.Juan, ενώ το δικάναλο ABS έρχεται από την Bosch.

H τιμή του MBP SC 300 ανακοινώθηκε στα 4.299€ και θα είναι διαθέσιμο σε 4 χρωματισμούς: Λευκό, Μαύρο, Μπλε Ματ, Γκρι

Περισσότερες πληροφορίες: Motoway-Καμπράνης, Γιαννιτσών 59, Θεσσαλονίκη | www.motoway.gr |

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ