fbpx

Keeway E-Zi Mini T Pro: Ηλεκτρισμός και χώμα!

Το νέο, “ολόφρεσκο” ηλεκτρικό της Keeway

Πίσω από το όνομα E-Zi βρίσκεται η εταιρία Keeway και η αντιπροσωπεία Motoway Καμπράνης, η οποία έφερε πρόσφατα στην ελληνική αγορά ένα ενδιαφέρον ηλεκτρικό σκούτερ, το E-Zi Mini T Pro, που μας εντυπωσίασε με την ολόφρεσκη προσέγγισή του, αφού έχει τρακτερωτά λάστιχα και ψηλό μπροστινό φτερό, κερδίζοντας πόντους στην οδήγηση στο χώμα!

Πέρα λοιπόν από την πόλη και τις κοντινές διαδρομές, το E-Zi Mini T Pro 1500W θα μπορεί να κινηθεί και στο χώμα, άσε δε που είναι πολύ πιο όμορφο και δυναμικό από το απλό E-Zi Mini.

Μπορεί το E-Zi Mini T Pro να είναι ελαφρώς πιο ακριβό (το απλό E-Zi Mini κοστίζει 1.450 €) στα 1.800 € (προ επιδότησης και περίπου 300 € λιγότερα με την επιδότηση), αλλά διαθέτει χαρακτηριστικά που ανεβάζουν δικαιολογημένα την τιμή του.

Το E-Zi Mini (που μεταφράζεται σαν “Εύκολο-Μίνι”) διαθέτει ένα εμφανές, ενισχυμένο σωληνωτό πλαίσιο με μεγάλη κεντρική ραχοκοκαλιά και πλευρικές σωλήνες που στηρίζουν το μεγάλο επίπεδο πάτωμα, για να συνεχίσουν προς τα πίσω και να δημιουργήσουν τη βάση της μονής σέλας, “κλείνοντας” το πλαίσιο.

Το Τ Pro έχει εξτρά, εξωτερικά τοποθετημένα, μαρσπιέ, μεγάλη σχάρα στην ουρά με πλευρικές προεκτάσεις, ψηλό σωληνωτό τιμόνι, αλλά κυρίως – εκεί που διαφοροποιείται από το βασικό μοντέλο – αλουμινένιες ζάντες (14 ιντσών) με ακτίνες, και δισκόφρενα τύπου μαργαρίτα που παραπέμπουν σε off road δίτροχα.

Το ίδιο κάνει και το ψηλό μπροστινό φτερό, ο μεγάλος στρογγυλός προβολέας (LED) και φυσικά τα τρακτερωτά λάστιχα, ιδίως το μπροστινό που έχει μεγάλο πλάτος.

Ο κινητήρας είναι ηλεκτρικός 1500W με απόδοση 1kW (1.34 hp), που τροφοδοτείται από μπαταρία λιθίου 48 V/30 Ah. Η τελική του σκούτερ είναι τα 45 km/h για να μπορεί να οδηγηθεί με δίπλωμα μοτοποδηλάτου (τύπου ΑΜ, αλλά και με δίπλωμα αυτοκινήτου υπό προϋποθέσεις) και η αυτονομία φτάνει τα 70 χιλιόμετρα.

Ο χρόνος φόρτισης της μπαταρίας είναι 6 με 7 ώρες.

Ο κινητήρας του είναι κεντρικά τοποθετημένος στο πλαίσιο, κάτω από το πάτωμα, δίνοντας πλεονέκτημα στην κατανομή βάρους και την οδική συμπεριφορά του σκούτερ.

Η τελική μετάδοση γίνεται με αλυσίδα και ένα μεγάλο αλουμινένιο γρανάζι στην προκειμένη περίπτωση.

Λόγω της τοποθέτησης του κινητήρα, το σκούτερ μπορεί και χρησιμοποιεί “κανονική” ανάρτηση πίσω, με ψαλίδι τύπου μοτοσυκλέτας πίσω και δύο αμορτισέρ.

Το βάρος του E-Zi είναι ιδιαίτερα χαμηλό στα 60 περίπου κιλά.

Η οθόνη στο τιμόνι είναι οθόνη LCD, διαθέτει GPS και έχει συνδεσιμότητα με smartphone, ενώ το σκούτερ έχει σύστημα Keyless και ενσωματωμένο σύστημα συναγερμού.

Το Keeway E-Zi Mini Τ Pro θα είναι σύντομα διαθέσιμο στην ελληνική αγορά σε έναν μόνο χρωματικό συνδυασμό Λευκό με Μπλε σέλα – αυτόν των φωτογραφιών, με τιμή στα 1.800 ευρώ και χαμηλότερη τιμή μέσω του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά”.

Περισσότερες πληροφορίες: Motoway Καμπράνης, Γιαννιτσών 59 (Θεσσαλονίκη), Κ. Καραμανλή 22 (Θεσσαλονίκη), Δήμητρας 3, Ακ. Πλάτωνος (Αθήνα), Λεωφόρος Αλίμου 76 (Αθήνα), Λαρίσης 159Δ (Βόλος). Τηλέφωνα: 2310 515 557 | 216 1004229, motoway.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ