fbpx

MBP SC300: Νέο 300άρι maxi scooter στην Ελλάδα

Urban Sport Scooter

Με δελτίο τύπου η εταιρία Motoway-Καμπράνης ανακοίνωσε την αντιπροσώπευση στην Ελλάδα μιας νέας, φιλόδοξης – με πολύ ενδιαφέροντα μοντέλα – εταιρίας, της Moto Bologna Passione, πιο γνωστής ως MBP, που καταφθάνει στην ελληνική αγορά. Πρώτο μοντέλο ένα maxi scooter 300 κυβικών, το MBP SC300.

Η Μoto Bologna Passionne ή για συντομία ΜΒΡ ιδρύθηκε το 2022 από την Keeway Motor Group, με στόχο τη δημιουργία νέων δίτροχων, σκούτερ και μοτοσυκλετών που θα ξεχωρίζουν από την εμφάνισή τους και τις επιδόσεις τους.

Τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας βρίσκονται στη, φημισμένη στους μοτοσυκλετιστικούς κύκλους, πόλη της Μπολόνια, στη βόρεια Ιταλία, απ’ όπου και προέρχεται μέρος του ονόματός της.

Πρώτο μοντέλο στην Ελλάδα από την MBP θα είναι το SC300, ένα maxi scooter με έντονες γραμμές και σπορτίβικο design, προορισμένο να υπηρετήσει με πρακτικότητα τις μετακινήσεις εντός και εκτός πόλης.

Το MBP SC300 κινείται από έναν μονοκύλινδρο, υγρόψυκτο κινητήρα με 4 βαλβίδες, με έναν εκκεντροφόρο επικεφαλής, με κυβισμό 278 cc και ηλεκτρονικό ψεκασμό (τον ίδιο που συναντούσαμε στα παλαιότερα Beverly 300, και ο οποίος κατασκευάζεται under licence στην Κίνα) με απόδοση 25 ίππων στις 7.500 rpm και 24,5 Νm ροπής στις 6.750 rpm.

Με ξεχωριστή, πολύ έντονη ταυτότητα στο μπροστινό τμήμα του σκούτερ, δυο κομψοί προβολείς (όλα τα φωτιστικά σώματα είναι τύπου LED) δημιουργούν μιαν επιθετική εικόνα (κι ένα “X”) που ολοκληρώνεται από ένα πλατύ φέρινγκ και μια ψηλή, φιμέ ζελατίνα.

Ένα μεγάλο τούνελ ανάμεσα σε λαιμό πιρουνιού και σέλας – η οποία είναι μεγάλων διαστάσεων για αναβάτη και συνεπιβάτη – και μια “σφηνοειδής” ουρά συμπληρώνουν ένα καλοσχεδιασμένο σκούτερ που δεν μπορείς να το μπερδέψεις με κάποιο άλλο της αγοράς.

Εφοδιασμένο με έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών, το 300 παρέχει συνδεσιμότητα, πλοήγηση, γεω-εντοπισμό, συνδεσιμότητα Bluetooth, όπως και άλλες χρήσιμες λειτουργίες, ενώ το σκούτερ λειτουργεί με ασύρματο κλειδί (keyless).

Οι διακόπτες είναι φωτιζόμενοι, υπάρχει σύστημα TPMS (αισθητήρας πίεσης ελαστικών) και θερμαινόμενα γκριπ.

Οι τροχοί του SC300 είναι 13 ιντσών μπροστά και πίσω, με διαστάσεις ελαστικών 110/70-13 και 130/70-13 αντίστοιχα.

Το ύψος σέλας είναι στα 795 mm από το έδαφος, η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ φτάνει τα 11,5 λίτρα και το βάρος του σκούτερ είναι 151 κιλά (κενό) .

Το πιρούνι του MBP SC300 και τα αμορτισέρ με ξεχωριστά ρεζερβουάρ είναι της Kayaba, οι δαγκάνες των δύο δισκόφρενων (ένα για κάθε τροχό) προέρχονται από την J.Juan, ενώ το δικάναλο ABS έρχεται από την Bosch.

H τιμή του MBP SC300 ανακοινώθηκε στα 4.299€ και θα είναι διαθέσιμο σε 4 χρωματισμούς: Λευκό, Μαύρο, Μπλε Ματ, Γκρι

Περισσότερες πληροφορίες: Motoway-Καμπράνης, Γιαννιτσών 59, Θεσσαλονίκη | www.motoway.gr | [email protected]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ