fbpx

Vespa World Days 2024: 30.000 Vespisti στην Ιταλία!

Μεγάλη εκδήλωση με δεκάδες χιλιάδες Vespisti στη μητέρα… Pontedera

Στην Pontedera, στο “σπίτι της Vespa”, στην επαρχία της Πίζας, η εκδήλωση Vespa World Days 2024 ολοκληρώθηκε με πολύ καλά αποτελέσματα και πολλές χιλιάδες συμμετεχόντων Vespisti

Για τον εορτασμό των 140 χρόνων από την ίδρυση της Piaggio, η Pontedera, η πόλη όπου γεννήθηκε η Vespa και όπου κατασκευάζεται ασταμάτητα από το 1946 φιλοξένησε, για πρώτη φορά, το ετήσιο ράλι των Vespa Club από όλο τον κόσμο και ήταν μια ανεπανάληπτη διοργάνωση-ρεκόρ.

Ξεκινώντας από τον αριθμό των συμμετεχόντων Vespisti, που υπολογίζεται ότι ξεπέρασε τις τριάντα χιλιάδες, είκοσι χιλιάδες Βέσπες έφτασαν από 55 διαφορετικές χώρες, με επικεφαλής τους πολυάριθμους και παραδοσιακούς εκπροσώπους από τη Γερμανία, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, την Αυστρία και την Ελβετία, αλλά και από άλλες ηπείρους.

Φανατικοί Vespisti ξεχώρισαν με τις συμμετοχές τους από την Αυστραλία, το Χονγκ Κονγκ, το Μεξικό, την Αργεντινή, τις Φιλιππίνες, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και την Κολομβία, με συνολικά 55 εθνικά κλαμπ Vespa που εκπροσωπήθηκαν επίσημα.

Η μεγάλη παρέλαση της Vespa το Σάββατο έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ με τουλάχιστον 15 χιλιάδες Βέσπες, οι οποίες, ξεκινώντας από την Ποντεντέρα, παρέλασαν στους παρακείμενους λόφους της Βαλντέρα.

Μια πολύχρωμη πορεία μήκους άνω των 16 χιλιομέτρων (!) η οποία εκπροσωπούσε ολόκληρη την ιστορία της Vespa, από τα πιο παλιά και σπάνια μοντέλα των 98cc μέχρι τα υπερσύγχρονα μοντέλα GTS και Primavera.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή των περιζήτητων βραβείων στους Vespisti που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό Elegance και τα διεθνή Vespa Club που συμμετείχαν στο Vespa Trophy, το τρόπαιο μεγαλύτερης χιλιομετρικής απόστασης όπου τα Club καλούνται να επιδείξουν τις στάσεις κατά μήκος του ταξιδιού τους και να κερδίσουν βαθμούς με φωτογραφίες και ειδικές σφραγίδες στα ειδικά “ταξιδιωτικά τους βιβλία”.

Όποιο Club συλλέξει τις περισσότερες φωτογραφίες και σφραγίδες, παίρνει και περισσότερους πόντους, άρα κερδίζει την πρώτη θέση.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, το Μουσείο Piaggio δεχόταν κυριολεκτικά επίθεση από χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά. Την ίδια επιτυχία είχαν και οι ξεναγήσεις στο εργοστάσιο της Vespa, το Σάββατο και την Κυριακή.

Τώρα, καθώς όλοι οι Vespisti ξεκινούν το ταξίδι της επιστροφής τους, οι σκέψεις έχουν ήδη στραφεί στη διοργάνωση του επόμενου έτους. Η συνέλευση του Vespa World Club ενέκρινε την πρόταση του Vespa Club της Ισπανίας και έτσι το Vespa World Days 2025 θα φιλοξενηθεί από την πόλη Gijón, στην Αστούριας, με τον Ατλαντικό Ωκεανό να προσφέρει ένα υπέροχο σκηνικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

X