fbpx

Thrust XSUV 125/300 2024: Νέο, κομψό maxi scooter

Με design που ξεχωρίζει

Δυναμώνοντας ολοένα την παρουσία της στο χώρο των σκούτερ, η Thrust Motor, προγραμματίζει μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα την παρουσίαση στην Ελλάδα των Thrust XSUV 125/300. Πρόκειται για maxi scooter με ελκυστικές, “ευρωπαϊκές” γραμμές για τη μικρή και τη μεσαία κατηγορία κυβισμού των σκούτερ, που φιλοδοξούν να καλύπτουν τη χρήση εντός και εκτός πόλης.

Μπορεί στην Κίνα να παρουσιάστηκε με κινητήρα 250 κυβικών (κατασκευής Zongshen Aprilia με άδεια της Piaggio), αλλά στην Ελλάδα το Thrust θα έρθει με παραπάνω κυβικά (278cc), ώστε να μπει στην κατηγορία των 300 κυβικών, ενώ θα υπάρξει και μια μικρή έκδοση του ΧSUV στα 125 κυβικά.

Είναι η σχεδίαση που κάνει το σκούτερ να ξεχωρίζει, κάτι που είχε αναφερθεί και στην πρώτη του παρουσίαση που έγινε στο σαλόνι του Μιλάνου 2023, με το λογότυπο μιας ισπανικής εταιρίας τότε. Κατασκευασμένο από την Taro στην Κίνα έρχεται στην Ελλάδα με τα λογότυπα της Thrust και τον έξυπνο κωδικό “ΧSUV”, που προσδιορίζει και τον χαρακτήρα του σκούτερ.

Με δυο κομψούς, σφηνοειδείς προβολείς μπροστά, πλατύ “μέτωπο” στο φέρινγκ κάτω από την ψηλή, ρυθμιζόμενη ζελατίνα, το Thrust XSUV φοράει 14 ιντσών τροχό μπροστά και 13 πίσω, έχει ψηλό τούνελ και λανσάρει μια καινοτόμα “πινελιά” στην περιοχή της σέλας, διαφορετικού χρώματος, που το κάνει να ξεχωρίζει. Παρόμοιες πινελιές εμφανίζονται και στο μπροστινό τμήμα του φέρινγκ, αλλά και στην ουρά.

Το τιμόνι του σκούτερ είναι γυμνό, η σέλα δύο επιπέδων, μπροστά υπάρχει συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι και πίσω δύο αμορτισέρ με ξεχωριστό ρεζερβουάρ.

Όπως μας συνηθίζει η Thrust, ο εξοπλισμός είναι πλούσιος, αφού διαθέτει οθόνη TFT και σύστημα keyless, δικάναλο ABS και Traction Control, για τον έλεγχο της πρόσφυσης.

Το ΧSUV 300 φοράει έναν τετραβάλβιδο, υδρόψυκτο κινητήρα με κυβισμό 278 cc, με απόδοση 26,4 ίππων και ροπή 2,62 kgm. Αντίστοιχα το 125 αποδίδει 13 ίππους.

To ρεζερβουάρ που βρίσκεται στο κεντρικό τούνελ χωράει 13 λίτρα, ενώ οι διαστάσεις των ελαστικών είναι 120/70-14 μπροστά και 140/60-13 πίσω.

Το μεταξόνιο είναι 1520mm και το ύψος της σέλας είναι 780mm, ενώ το βάρος φτάνει τα 177kg για το 300άρι.

Θα είμαστε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

X