fbpx

Vespa 2024: Ανανεωμένες Primavera και Sprint

Φρεσκάρισμα στο κομμάτι της αισθητικής

Οι μικρές βέσπες, αυτές με το μικρό πλαίσιο πρεσσαριστής λαμαρίνας, που προορίζονται κυρίως για αστική χρήση, εισπράττουν για το 2024 αισθητικές αναβαθμίσεις και νέα χρώματα, που ανανεώνουν την εμφάνισή τους χωρίς να προδίδουν το αδιαμφισβήτητο “κλασικό στυλ Vespa”. Vespa Primavera και Vespa Sprint θα κυκλοφορήσουν το 2024 σε 50, 125 και 150 κυβικά, αλλά και σε ηλεκτρικές εκδόσεις

Vespa Primavera 50, 125, 150

Η Vespa Primavera αποκτά ανανεωμένη εμφάνιση.

Έτσι, για το 2024 παρουσιάζει ένα επανασχεδιασμένο τιμόνι, από τα γκριπ μέχρι την κορυφή του, όπου ξεχωρίζει το αναλογικό και ψηφιακό όργανο οθόνης LCD 3 ιντσών, μέσω της οποίας είναι επίσης δυνατή η διαχείριση των λειτουργιών της εφαρμογής Vespa MIA, που συνδέει τη Vespa με το smartphone του αναβάτη – εφαρμογή που είναι προαιρετική σε ολόκληρη τη γκάμα εκτός από την σπέσιαλ έκδοση Tech.

Μεταξύ των νέων χαρακτηριστικών που αξίζει να επισημανθούν είναι οι νέοι τροχοί 5 ακτίνων, το μπροστινό φτερό, η εμβληματική «γραβάτα» στην ποδιά, οι νέοι χρωματισμοί και τα πλήρως LED φωτιστικά σώματα.

Προσοχή δόθηκε επίσης στην άνεση, καθώς η σέλα να διαθέτει νέο κάλυμμα. Η Vespa Primavera Tech, που είναι η πιο πλούσια έκδοση, έχει μια όμορφη έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών, η οποία, αφού συνδεθεί στο smartphone, εμφανίζει πληροφορίες σχετικά με κλήσεις, μηνύματα, λίστες αναπαραγωγής μουσικής και πλοήγηση.

Επίσης στάνταρ στη Vespa Tech είναι το σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί (keyless) με τον σχετικό επιλογέα λειτουργιών που αντικαθιστά το παραδοσιακό σύστημα με κλειδί.

Μεταξύ των λειτουργιών του ηλεκτρονικού κλειδιού είναι και η τηλεαναγνώριση Vespa, η οποία κάνει όλα τα φλας να αναβοσβήνουν για να μπορείτε να βρίσκετε γρήγορα το σκούτερ σε πολυσύχναστους χώρους στάθμευσης.

Η Vespa Primavera προτείνεται για το 2024 στους εξής χρωματικούς συνδυασμούς: Λευκό, Μαύρο, Πράσινο, Πορτοκαλί και Μπλε, σε συνδυασμό με κομψά χρωμιωμένα τμήματα.

Διατίθεται επίσης και σε έκδοση S, η οποία προσφέρει μοντέρνα χρώματα σε συνδυασμό με τη διαφορετική σέλα και τα ειδικά γραφικά, σε συνδυασμούς: Μπεζ, Μαύρο Ματ και Κίτρινο.

Η έκδοση Tech, από την άλλη πλευρά, είναι διαθέσιμη σε: Ματ μπλε και Γκρι με σπέσιαλ γραφικά.

Vespa Sprint 50, 125, 150

Είναι η Vespa με το πιο σπορ πνεύμα, ενισχυμένη από νέα στυλιστικά στοιχεία, ενώ από τεχνικής πλευράς δεν υπάρχουν διαφορές σε σχέση με την Primavera.

Επίσης για τη Vespa Sprint βρίσκουμε τις ίδιες αισθητικές ενημερώσεις που έχουν ήδη αναφερθεί για την Primavera, από το τιμόνι μέχρι τα αναλογικά όργανα και την οθόνη LCD 3″ (μέσω της οποίας ελέγχεται η Vespa MIA), συμπεριλαμβανομένης της επανασχεδιασμένης “γραβάτας”, των νέων υλικών για τη σέλα και τους προβολείς LED.

Οι ζάντες 6 ακτίνων με «σπιράλ» μοτίβο, ωστόσο, είναι ένα σχεδιαστικό στοιχείο που χαρακτηρίζει μόνο την Vespa Sprint S.

Πέντε χρώματα είναι διαθέσιμα για τη Vespa Sprint S: λευκό, μαύρο ματ, πράσινο, κόκκινο και μπλε. Όλα τα χρώματα συνδυάζονται με ειδικά γραφικά και έντονες μαύρες λεπτομέρειες, τόσο σε ματ όσο και σε γυαλιστερό φινίρισμα.

Μια άλλη εξίσου σημαντική καινοτομία είναι ότι η Primavera και η Sprint θα είναι διαθέσιμες και σε ηλεκτρικές εκδόσεις (Elettrica), δίνοντας έτσι μια νέα επιλογή στους σκουτερίστες και τους φίλους της Vespa.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ