fbpx

Vespa World Days 2024: Επιστροφή στη μητέρα… Ποντεντέρα

Παγκόσμιες Ημέρες Vespa στη μητέρα Ιταλία

Η διεθνής εκδήλωση Vespa World Days του 2024, η ετήσια συγκέντρωση των κλαμπ φίλων της Vespa από όλο τον κόσμο, θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 21 Απριλίου στην Pontedera, ακριβώς στο μέρος όπου την άνοιξη του 1946 γεννήθηκε το εμβληματικό σκούτερ, το οποίο με τα χρόνια έγινε από τα πιο διάσημα και αγαπημένα στον κόσμο.

Η Pontedera, η πόλη που φιλοξενεί το ιστορικό εργοστάσιο της Piaggio, όπου η Vespa παράγεται συνεχώς εδώ και πάνω από 75 χρόνια, θα υποδεχθεί εκατοντάδες εθνικά κλαμπ Vespa και χιλιάδες λάτρεις της Vespa, προσκαλώντας τους να ανακαλύψουν την υπέροχη γύρω περιοχή της Terre di Pisa, που χαρακτηρίζεται από τους λόφους της Τοσκάνης, τις ιστορικές, γραφικές κωμοπόλεις, αλλά και παραλίες, εθνικά πάρκα και καταφύγια άγριας ζωής.

Θα είναι  επίσης μια πραγματικά ξεχωριστή εκδήλωση, αφού με την ευκαιρία των Vespa World Days θα εορταστούν τα 140 χρόνια από την ίδρυση της Piaggio, που ιδρύθηκε το 1884, και τα 100 χρόνια του ιστορικού εργοστασίου της Pontedera!

Ήταν το 1924 όταν ο Rinaldo Piaggio αγόρασε το εργοστάσιο Meccaniche Nazionali στην Pontedera, για να κατασκευάσει τους δικούς του κινητήρες αεροπλάνων και να το μετατρέψει, αμέσως μετά τον πόλεμο, σε εργοστάσιο κατασκευής Vespa.

Το επίκεντρο της εκδήλωσης θα είναι το Vespa Village, ένας μοναδικός θεματικός χώρος γύρω από τη Vespa, που θα φιλοξενήσει τις πολυάριθμες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της τελετής απονομής των βραβείων του Vespa Trophy – του πιο πολυπόθητου τροπαίου της εκδήλωσης, αφιερωμένο σε όσους φτάσουν στην Pontedera καβάλα στην αγαπημένη τους Vespa, προερχόμενοι από κάθε γωνιά του κόσμου.

Επίσης θα υπάρχουν περίπτερα καλλιστείων-Concours d’elegance, υπαίθρια καταστήματα διαφόρων προϊόντων γύρω από τη Vespa, κ.λπ.

Οι τουριστικές εκδρομές θα ξεκινούν από το Vespa Village και θα επισκέπτονται μουσεία, φυσικές ομορφιές της περιοχής, αλλά θα περιλαμβάνουν και εμπειρίες φαγητών και κρασιών που θα χαρίσουν συγκινήσεις στους λάτρεις της Vespa, που έχουν προσέλθει στην εκδήλωση από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Επίσης από την Pontedera, το πρωί του Σαββάτου 20 Απριλίου, θα ξεκινήσει μια από τις πιο συναρπαστικές στιγμές κάθε Vespa World Days: η μεγάλη παρέλαση στην οποία χιλιάδες λάτρεις της Vespa, καβαλώντας Βέσπες διαφόρων χρονολογιών, θα παρελάσουν, δημιουργώντας ένα χαρούμενο, πολύχρωμο σμήνος απο Vespa.

Οι Vespa World Days αντιπροσωπεύουν τον εορτασμό του διαχρονικού θρύλου της Vespa. Ένα σκούτερ που έχει πλέον ξεπεράσει την αποστολή του σαν ένα εύκολο και κομψό όχημα για καθημερινές μετακινήσεις, κι έχει γίνει παγκόσμιο σύμβολο του ιταλικού στυλ, λατρεμένο από ολόκληρες γενιές.

Η Vespa και η αγάπη των θαυμαστών της γεννήθηκαν ουσιαστικά μαζί, αφού ήδη από το 1946, έτος γέννησης του πιο διάσημου σκούτερ στον κόσμο, άρχισαν να δημιουργούνται τα πρώτα Vespa Club.

Η επιθυμία των κλαμπ της Vespa να συναντηθούν σε μια μεγάλη συγκέντρωση για να γιορτάσουν το πάθος τους πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1954, με το μεγάλο Διεθνές Ράλλυ στο Παρίσι.

Έτσι, η εκδήλωση στην Pontedera θα σηματοδοτήσει την 70ή επέτειο από τη γέννηση των Vespa World Days, που παλαιότερα ονομάζονταν Eurovespa και οι οποίες μετονομάστηκαν έτσι από την εκδήλωση του 2007 στο Σαν Μαρίνο.

Σήμερα υπάρχουν 63 Εθνικές Λέσχες Vespa (και εκατοντάδες μικρότερα τοπικά κλάμπ) που συνδέονται με το Vespa World Club, οι οποίες προέρχονται και από τις πέντε ηπείρους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ