fbpx

Vespa 2023: GTV, Primavera και 946 10° Anniversario

Νέες μόδες και τάσεις πάνω σε Vespa

Τρείς νέες Vespa παρουσίασε πρόσφατα η Piaggio, οι οποίες εφαρμόζουν πάνω στον απαράμιλλο κλασικό τους σχεδιασμό, ενώ διαπνέονται από μοντέρνες τάσεις όσον αφορά τα χρώματα και τα σχήματα, συνεχίζοντας έτσι τη στυλιστική παράδοση της οικογένειας

Vespa GΤV

Χρησιμοποιώντας σαν βάση την Vespa GTS, η Vespa GTV ξεχωρίζει κυρίως από τον προβολέα που έχει μετακομίσει από το τιμόνι στο μπροστινό φτερό. Είναι αυτό που στη δεκαετία του ’40 και του 50 ονομαζόταν “Faro Basso”, χαμηλό φανάρι…

Η  Vespa GTV διατηρεί τα κλασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη Vespa από τη γέννησή της και τα συνδυάζει με ένα σύγχρονο τεχνολογικό πακέτο εξοπλισμού και νέα χρώματα.

Το αποτέλεσμα είναι, όπως πάντα φρόντιζε να κάνει η Vespa, ένα ιδιαίτερα κομψό μείγμα παράδοσης, μοντέρνας αισθητικής και κλασικού στυλ.

Ο χαρακτηριστικός χαμηλός προβολέας είναι τεχνολογίας LED, ενώ ο νέος πίνακας οργάνων διατηρεί το κλασικό στρογγυλό σχήμα του, αλλά είναι πλήρως ψηφιακός και επωφελείται από τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το προαιρετικό σύστημα συνδεσιμότητας Vespa MIA.

Μπροστά από τα όργανα, τα οποία στηρίζονται σε ένα σωληνωτό τιμόνι, υπάρχει μια κομψή σπορ μάσκα, διαφορετικού χρώματος που ξεχωρίζει.

Στο κέντρο της ποδιάς, η χαρακτηριστική “γραβάτα” έχει πλευρικές σχισμές σπορ εμφάνισης και συνδυάζεται με πορτοκαλί διακοσμητικά στοιχεία.

Οι τροχοί διαθέτουν 5 μπράτσα και είναι νέας σχεδίασης, ενώ το μαύρο χρώμα τους συνδυάζεται τέλεια με διακριτικά πορτοκαλί γραφικά. Γραμμές ίδιου χρώματος διατρέχουν τα πλευρικά καπάκια του σκούτερ. Ένα ακόμη μοναδικό χαρακτηριστικό της Vespa GTV είναι η αγωνιστικής εμφάνισης δίχρωμη σέλα.

Στο πίσω μέρος της σέλας υπάρχει ένα αφαιρούμενο σκληρό κάλυμμα, το οποίο είναι διαθέσιμο στα χρώματα του σκούτερ και δίνει την εντύπωση ενός αγωνιστικού μονόσελου, που παραπέμπει άμεσα στα κλασικά κομμάτια που είχαν δημιουργηθεί από τη Vespa για να τρέχουν σε αγώνες τη δεκαετία του ’50.

Vespa Primavera Color Vibe

Η νέα Vespa Primavera Color Vibe, αποτίει φόρο τιμής στον πολύχρωμο και ξέγνοιαστο κόσμο της Vespa.

Χαρακτηρίζεται από τη σπέσιαλ διχρωμία της, η οποία είναι διαθέσιμη σε Arancio Impulsivo και Bianco Innocente και συνδυάζεται με δάπεδο σε χρώμα Ottanio, μια τολμηρή και εντυπωσιακή απόχρωση του τιρκουάζ.

Αυτή η απόχρωση δημιουργεί μια πρωτότυπη αντίθεση και τονίζεται από μαύρες λωρίδες που διατρέχουν όλο το όχημα, από το εμπρός μέρος της ποδιάς μέχρι τα πλευρικά πάνελ.

Οι διακοσμήσεις της κλασικής “γραβάτας” στην ποδιά είναι επίσης σε χρώμα Ottanio, όπως είναι και οι αποκλειστικοί τροχοί, οι οποίοι έχουν γυαλιστερό, μεταλλικό φινίρισμα και έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την Vespa Primavera Color Vibe.

Μια ακόμη απόδειξη της υψηλής αισθητικής που χαρακτηρίζει τη Vespa είναι η σπορ, μαύρη διακόσμηση στο στεφάνι του προβολέα και το πίσω φανάρι, αλλά και το μαύρο σιρίτι της ποδιάς, το νεύρο στο μπροστινό φτερό.

Mαύρου χρώματος είναι και το ελατήριο και το προστατευτικό της μπροστινής ανάρτησης, η χειρολαβή του συνεπιβάτη και το κάλυμμα του τελικού της εξάτμισης.

Η σέλα είναι επίσης μαύρη με ανθρακί ραφές.

Vespa 946 10° Anniversario

Δέκα χρόνια μετά την παρουσίασή της, η ιδιαίτερου σχήματος και ακριβότερη όλων Vespa 946 κάνει το ντεμπούτο της στην σπέσιαλ έκδοση 10° Anniversario, η οποία διατίθεται σε ένα αποκλειστικό χρώμα, που αποτελεί μια μοντέρνα εκδοχή του κλασικού πράσινου χρώματος της Vespa με το οποίο πρωτοεμφανίστηκε το 1946!

Σύμφωνα με τον ρόλο της ως δημιουργός τάσεων, η Vespa 946 10° Anniversario έχει “μια απαλή και βελούδινη απόχρωση” όπως αναφέρει η Piaggio, που την καθιστά πρωτότυπη.

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η απόχρωση εμφανίστηκε ως τάση στις κολεξιόν μόδας για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2023, στις Εβδομάδες Μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Μιλάνου.

Το περλέ χρώμα φαίνεται σαν παστέλ με την πρώτη ματιά, αλλά αποκτά βάθος ανάλογα με τον φωτισμό του περιβάλλοντος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ