fbpx

AmeriVespa 2022: Το μεγάλο αμερικάνικο ράλι Vespa

Με πρωταγωνίστρια την Ιταλίδα ντίβα

Περίπου χίλιοι αναβάτες με τα σκούτερ τους και ειδικότερα Vespa από όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, συμπεριλαμβανομένου ενός μεγάλου αριθμού Vespisti, συμμετείχαν στο μεγάλο ράλι AmeriVespa 2022, που έγινε μεταξύ των δίδυμων πόλεων της Μινεάπολης και του Σεντ Πολ, στη Μινεσότα, στις όχθες του ποταμού Μισισιπή

Η Amerivespa είναι μια εκδήλωση για φίλους, λάτρεις και συμπαθούντες της θρυλικής Vespa, που δημιουργήθηκε το 1992 και συνδέθηκε με την ίδρυση του Vespa Club of America (της πανεθνικής λέσχης στην οποία περιλαμβάνονται δεκάδες σύλλογοι σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ και η οποία, με τη σειρά της, είναι μέρος της Vespa World Club). Φέτος ήταν η 30ή επέτειος του θεσμού.

Το πρόγραμμα για την εκδήλωση ήταν, όπως πάντα, πλούσιο και ποικίλο, με πάρτι, βόλτες για εξερεύνηση της περιοχής, μικρο-αγώνες, γιορτές με διαγωνισμούς και απονομές βραβείων, πωλήσεις και παζάρι, και πολλή διασκέδαση.

Η «Εθνική Ημέρα Παρέλασης Vespa» έγινε την Κυριακή, 26 Ιουνίου, και αποκορύφωμά της ήταν μια μεγάλη πορεία μέσα στους δρόμους της πόλης.

Ένας από τους μεγάλους χορηγούς της εκδήλωσης ήταν η Lego και λόγω του ότι στις αρχές της χρονιάς κυκλοφόρησε το σετ Vespa 125 Lego, ένα σετ δόθηκε σε κάθε συμμετέχοντα στο ράλι.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μια κλήρωση που παρουσίασε «ένα κομμάτι της μουσικής ιστορίας της Μινεσότα», προσφέροντας μια εξαιρετικά ξεχωριστή Vespa 150 Super του 1974 που ανήκε κάποτε στον γνωστό τοπικό μουσικό σταρ Ed Ackerson.

Ο Ed ήταν frontman σε διάφορα τοπικά συγκροτήματα, αλλά έγινε ευρύτερα γνωστός ως παραγωγός και ιδιοκτήτης του Flowers Studio παράγοντας δεκάδες επιτυχίες σε εθνικό επίπεδο.

Τα χρήματα από την πώληση της Vespa του πήγαν σε φιλανθρωπικό σκοπό.

Το Amerivespa του επόμενου έτους θα πραγματοποιηθεί στο Flagstaff της Αριζόνα από την 1η Ιουνίου έως τις 4 Ιουνίου 2023 και το ράλι υπόσχεται να είναι φιλικό προς όλους τους σκουτερίστες που θέλουν να βιώσουν τη γιορτή ενός ιταλικού θρύλου.

Πηγή: www.amerivespa.net

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ