fbpx

Vespa 140th of Piaggio: Επετειακή για τα 140 χρόνια

Γιορτάζει τα 140 χρόνια της η Piaggio με μια έκδοση περιορισμένης παραγωγής

Η Piaggio, που ιδρύθηκε το 1884, γίνεται 140 ετών και η Vespa γιορτάζει αυτά τα γενέθλια με μια ειδική έκδοση, την πιο αποκλειστική που φτιάχτηκε ποτέ στην ιστορία του διάσημου και αγαπημένου σκούτερ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο το οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη ξεχωρίσει, επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό, μόλις 140 κομμάτια, και θα είναι διαθέσιμο μόνο για τέσσερις ημέρες, όσες δηλαδή διαρκεί η διεθνής συγκέντρωση Vespa World Days 2024.

Το Vespa World Days 2024, από τις 18 έως τις 21 Απριλίου, συγκεντρώνει χιλιάδες φίλους και λάτρεις (Vespisti) του εμβληματικού σκούτερ, καθώς και εθνικά κλαμπ Vespa από 66 χώρες.

Μάλιστα, τις ημέρες της ετήσιας γιορτής του σκούτερ, η Vespa 140th of Piaggio, μπορεί να παραγγελθεί μέσω του διαδικτύου (Vespa.com) ή αυτοπροσώπως στο Vespa Village, την καρδιά του Vespa World Days 2024, που θα πραγματοποιηθεί στη γενέτειρα της Vespa στην Pontedera της Ιταλίας.

Πρόκειται για μια ανεπανάληπτη ευκαιρία για συλλέκτες από όλο τον κόσμο να αποκτήσουν μια έκδοση που υπόσχεται να είναι μια από τις πιο σπάνιες, πιο περιζήτητες και πολύτιμες μοντέρνες Vespa.

Στη Vespa 140th of Piaggio, που δημιουργήθηκε πάνω στη βάση της Vespa Gtv, ο σεβασμός στα πιο κλασικά σχήματα της ιστορίας της Vespa επιτυγχάνεται χάρη σε έναν συνδυασμό στοιχείων του παρελθόντος και της νεωτερικότητας, όπου ο χαμηλός προβολέας και το εκτεθειμένο σωληνωτό τιμόνι συνδυάζονται με σπορ διακόσμηση και ένα πακέτο εξτρά εξοπλισμού.

Η ειδική έκδοση χαρακτηρίζεται από το μπλε και το γαλάζιο πάνω σε λευκό σώμα, τα κλασικά χρώματα του Ομίλου Piaggio, τα οποία αλληλεπιδρούν με τα κλασικά γραφικά και το νέο μονόγραμμα της Vespa, καθώς και το εορταστικό λογότυπο των 140 χρόνων.

Αυτά τα χρώματα ενισχύουν επίσης την κλασική γραβάτα στην μπροστινή ποδιά, το χαρακτηριστικό εξάρτημα κάθε Vespa, σχεδιασμένη με τριπλούς αεραγωγούς και στις δύο πλευρές και κεντρικές γρίλιες.

Η ποδιά θυμίζει επίσης το αγωνιστικό πνεύμα που εμπνέει και τις Vespa Gtv. H σέλα είναι μπλε, με διπλές ραφές και είναι πλατιά και άνετη, ενώ μπορεί να δεχθεί κάλυμμα-καπάκι έτσι ώστε να μοιάζει με αγωνιστική κατασκευή.

Οι χυτές ζάντες είναι και αυτές μπλε, με γαλάζια ένθετα και είναι ειδικά σχεδιασμένες για αυτό το μοντέλο.

Η αισθητική της νέας Vespa 140th της Piaggio ολοκληρώνεται από μαύρες λεπτομέρειες όπως καθρέφτες, σιγαστήρας και τα αναδιπλούμενα μαρσπιέ συνεπιβάτη.

Κάθε μονάδα θα αναγνωρίζεται από μια αριθμημένη εορταστική ταμπέλα που βρίσκεται στην ποδιά με το λογότυπο 140 ετών.

Η νέα Vespa 140th of Piaggio τροφοδοτείται από τον μονοκύλινδρο κινητήρα 300 hpe με 4 βαλβίδες, υγρόψυξη και ηλεκτρονικό ψεκασμό.

Με ισχύ 17,5 kW (23,8 ίπποι), είναι ο κινητήρας υψηλότερης απόδοσης που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε Vespa.

Τα φώτα είναι full LED, συμπεριλαμβανομένου του χαρακτηριστικού χαμηλού προβολέα, ενώ τα όργανα διατηρούν το κομψό κυκλικό σχήμα, αλλά είναι πλέον εξ ολοκλήρου ψηφιακά, μια λύση που επιτρέπει να συνδεθούν με το σύστημα συνδεσιμότητας Vespa MIA, που διατίθεται ως αξεσουάρ.

Η ευκολία και η πρακτικότητα αναδεικνύονται με την εισαγωγή συστήματος χωρίς κλειδί, το οποίο επιτρέπει την ενεργοποίηση της ανάφλεξης χωρίς την ανάγκη παραδοσιακού κλειδιού.

Όσον αφορά την ασφαλεία, διατίθεται στάνταρ έλεγχος πρόσφυσης ASR και σύστημα αντιμπλοκαρίσματος πέδησης ABS.

Η Vespa 140th of Piaggio μπορεί να εξοπλιστεί με μια σειρά από εξαιρετικά κομψά αξεσουάρ, συμπεριλαμβανομένης μιας μεγάλης δερμάτινης τσάντας υψηλής ποιότητας πίσω, με ανάγλυφο το λογότυπο Vespa και λεία δερμάτινη ενίσχυση στο κάτω μέρος, αλλά και μπροστινές και οπίσθιες αποσκευές, μια μεγάλη ζελατίνα και προστατευτικές μπάρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ