fbpx

Vespa 946 Dragon: Συλλεκτική, για τους Κινέζους

Ο Δράκος και η Βεσπα

Η Piaggio θα γιορτάσει την Κινεζική Πρωτοχρονιά που σηματοδοτεί την έναρξη του έτους του δράκου στην Κίνα με την παρουσίαση μιας συλλεκτικής Vespa 946 με το όνομα «Dragon»

Η Vespa θέλει να “σερφάρει” σε όλες τις τάσεις και μάλιστα παγκόσμια, άρα δεν δίστασε να λανσάρει μια συλλεκτική έκδοση της Vespa 946, περιορισμένης παραγωγής σε 1.888 αντίτυπα  για την ασιατική αγορά.

Μιας και η Vespa 946 με ιδιόμορφο σχεδιασμό και κινητήρα μόλις 125 κυβικών είναι πολύ ακριβή, με τιμή πάνω από 10.000 η Piaggio θεωρεί πως είναι μια κατάλληλη “βάση” για πειραματισμούς, για ειδικές εκδόσεις, για limited edition… όπως συχνά-πυκνά βλέπουμε.

Η Vespa 946 Dragon είναι ένα βασικά ένα λευκό (μπρονζέ) σκούτερ διακοσμημένο με έναν σμαραγδένιο δράκο που διατρέχει όλο το μεταλλικό σώμα του και έχει ζωγραφιστεί στο χέρι στην Ιταλία! Δώστε τέτοια χαϊλίκια στους πλούσιους Κινέζους του Χονγκ Κονγκ και θα πετάνε τη σκούφια τους.

Το καλαίσθητο σύνολο δεν έχει ακόμη τιμολογηθεί (αλλά λογικά θα είναι κοντά στις 12.000 ευρώ!), κάτι που έχει γίνει όμως για το αντίστοιχο μπουφάν που ταιριάζει με τη συγκεκριμένη Βέσπα και προσφέρεται στην ιστοσελίδα της μάρκας για 1.300€!

Η Vespa 946 είναι ένα μοντέλο που κυκλοφόρησε πριν από 11 χρόνια στην αγορά, το 2013, σαν “επετειακή” και η τελευταία “ειδική” της έκδοση ήταν η “Bunny” πέρυσι, μιας και το 2023 ήταν η χρονιά του κουνελιού στο Κινεζικό ωροσκόπιο.

Ε, του χρόνου περιμένουμε το φίδι που έχει τη σειρά του στο Κινεζικό ωροσκόπιο, δηλαδή τη Vespa 946 “Snake” του 2025…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ