fbpx

Vespa: Επετειακή Disney Mickey Mouse Edition!

Ο Μίκι Μάους και η Βέσπα συνεργάζονται

Δύο εμβληματικά, διεθνώς διάσημα ονόματα συναντιούνται σε μια περιορισμένης παραγωγής έκδοση, που γιορτάζει μια πολύ ιδιαίτερη επέτειο: η Vespa παρουσιάζει την Disney Mickey Mouse Edition, γιορτάζοντας τα 100 χρόνια από την ίδρυση της αμερικάνικης κινηματογραφικής εταιρίας.

Το όνομα της εταιρίας Disney είναι γνωστό σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου λόγω των παιδικών κατά κύριο λόγο ταινιών της, αλλά και των προϊόντων που σχετίζονται με αυτές.

Όμως και το όνομα της Vespa είναι παγκόσμια γνωστό, κι έτσι σήμερα μόλις ανακοινώθηκε μια συνεργασία για τη δημιουργία μιας έκδοσης, που θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό κομματιών.

Η Vespa αποτίει φόρο τιμής στην επέτειο των 100 χρόνων της Disney, δημιουργώντας έναν ιδιαίτερο χρωματικό συνδυασμό πάνω σε μια “μικρού πλαισίου” Primavera, η οποία βασικά χρησιμοποιεί τρία χρώματα: μαύρο, κόκκινο και κίτρινο. Επίσης υπάρχουν και κάποια διακοσμητικά λευκά σχέδια στην ποδιά και τα πλαϊνά καπάκια.

Εμείς πάντως με την πρώτη ματιά δεν αντιληφθήκαμε το σχεδιαστικό μήνυμα της Vespa-Disney, το οποίο κατά την άποψή μας δεν παρέπεμπε καθόλου στον Μίκυ Μάους (που αναφέρεται στο όνομά της) αφού το χρωματικό σύνολο μας θύμισε βασικά τη γερμανική σημαία…

Όπως και να έχει, σκεφτήκαμε πως μάλλον “κάτι ξέρουν” αυτοί που το έφτιαξαν, οπότε…

Ας δούμε όμως τι είπαν οι συνεργαζόμενες πλευρές του έργου.

Ο Michele Colaninno, Διευθύνων Σύμβουλος παγκόσμιας στρατηγικής, προϊόντων, μάρκετινγκ και καινοτομίας του Ομίλου Piaggio, σχολίασε τη συνεργασία ως εξής: «Τα όνειρα μας επιτρέπουν να κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία, ακόμη και σε δύσκολους καιρούς.

Ένα αγέραστο εικονίδιο όπως η Vespa δεν θα μπορούσε να μην γιορτάσει, με αφορμή την εκατονταετηρίδα της Disney, ένα εξίσου διαχρονικό εικονίδιο όπως ο Μίκυ Μάους, αποτίοντας φόρο τιμής στη δημιουργικότητα, τη φαντασία και τη διασκέδαση, αξίες που η Vespa έφερνε πάντα μαζί της. Σήμερα, όπως και τότε. Αυτή η συνεργασία μεταξύ της Vespa και της Disney αντιπροσωπεύει τον εορτασμό δύο ιστορικών θεσμών που έχουν ένα κοινό όνειρο: να επιτρέψουν σε όλους να εκφράσουν ελεύθερα τη φαντασία τους».

Η Claire Terry, αντιπρόεδρος του τμήματος Disney Consumer Products, Games & Publishing EMEA δήλωσε: «Όπως ο Μίκυ Μάους, έτσι και η Vespa είναι ένα πολιτιστικό σύμβολο, που προκαλεί μια αίσθηση διασκέδασης και περιπέτειας και μαζί κάνουν έναν υπέροχο συνδυασμό, επεκτείνοντας πραγματικά την αφήγηση. Είμαστε απίστευτα ενθουσιασμένοι που δημιουργήσαμε αυτή την έκδοση του εμβληματικού σκούτερ για τους θαυμαστές μας στα εκατό χρόνια μας και θα φέρουμε όλη τη γοητεία και την προσωπικότητα του Μίκυ Μάους στα ταξίδια που θα κάνει ο κόσμος πάνω στη Vespa στο δρόμο!».

Αντίστοιχα, η Piaggio λέει πως γι’ αυτή τη συνεργασία τρεις κυβισμοί Vespa Primavera στα 50cc, 125cc και 150cc θα βαφτούν στα χρώματα του Μίκυ Μάους (νά’τη λοιπόν η απάντηση: το μαύρο, κόκκινο, λευκό και κίτρινο είναι τα χρώματα του διάσημου ποντικιού!), που δημιούργησε η εταιρία του Walt Disney. Εμπνευσμένοι επίσης από τον Μίκυ Μάους είναι οι κίτρινοι τροχοί, που θυμίζουν τα παπούτσια του και οι μαύροι καθρέφτες που παραπέμπουν στα χαρακτηριστικά στρογγυλά του αυτιά. Επίσης το σχέδιο-μοτίβο που σημαδεύει τη σιλουέτα της Vespa και στις δύο πλευρές του σκούτερ και στο μπροστινό μέρος της, αν δείτε προσεκτικά, είναι γεμάτο μικρά Μίκι Μάους μπερδεμένα μεταξύ τους.

Τέλος, δεν θα μπορούσε να λείπει η υπογραφή του Mickey Mouse, που είναι παρούσα τόσο στη σέλα όσο και μπροστά στην ποδιά.

Η Disney Mickey Mouse Edition της Vespa θα συνοδεύεται από κράνος βαμμένο στα ίδια χρώματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ