fbpx

Vespa 946 2023: Γιορτάζει τα δέκατα γενέθλιά της!

10 χρόνια 946… και το έτος του λαγού

Περιορισμένης παραγωγής, συλλεκτικές και αριθμημένες θα είναι οι Vespa 946 10° Anniversario, που θα κυκλοφορήσουν φέτος, έτος του λαγού στο κινεζικό ωροσκόπιο, σε 1.000 μόνο κομμάτια.

Σύμφωνα με την Piaggio στην ανακοίνωσή της για τη νέα έκδοση της 946: “Η αρχή ενός νέου σεληνιακού έτους μας φέρνει όχι μόνο τον ενθουσιασμό της αναγέννησης και τη χαρά της άνοιξης, αλλά και την αναφορά ενός διαφορετικού ζώδιου στο ωροσκόπιο. Η 22η Ιανουαρίου 2023 καλωσορίζει τη χρονιά του λαγού, σύμβολο και οιωνός ειρήνης, ευημερίας και σεβασμού προς το το παρελθόν”. Την 22α Ιανουαρίου ξεκινά το έτος 4.720 στο κινεζικό ωροσκόπιο και αυτό θέλησε να τιμήσει η Piaggio παράλληλα με τα γενέθλια της 946.

Έτσι η ιταλική εταιρία αποφάσισε να αφιερώσει την περιορισμένης έτσι κι αλλιώς παραγωγής, λόγω τιμής άνω των 10.000 ευρώ, Vespa 946 σε μια επετειακή έκδοση, την 10° Anniversario.

Η σειρά αυτή θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό 1.000 κομματιών, τα οποία θα είναι όλα αριθμημένα με ειδική πλακέτα.

Επίσης η εταιρία ανακοινώνει πως η Vespa 946 10° Anniversario θα είναι η πρώτη μιας σειράς Vespa 946 που θα παρουσιάζονται κάθε χρόνο για τα επόμενα 12 χρόνια! Το κινεζικό ηλιακό και σεληνιακό ημερολόγιο βασίζεται σε ένα κύκλο 12 ετών.

Η κάθε νέα ετήσια έκδοση, θα είναι εμπνευσμένη από το ζώδιο της εκάστοτε χρονιάς.

Από την πρώτη φορά που παρουσιάστηκε στην αγορά, κάνοντας το ντεμπούτο της, το 2013, η Vespa 946 θέλησε να καθιερωθεί ως το αρχέτυπο της Vespa του μέλλοντος, “η οποία ερμηνεύει τις αξίες που έχουν κάνει τη Vespa εμβληματική σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ της εμφυσά ένα σύγχρονο πνεύμα”, όπως λέει η Piaggio.

Πρόκειται για μια κομψή, 100% ιταλικής σχεδίασης κατασκευή, που την καθιστά συλλεκτικό αντικείμενο, λόγω της υψηλής τιμής της, ενώ όπως είπαμε δεν είναι πολλές οι 946 που πωλούνται ετησίως.

Η φετινή έκδοση ντύνεται σε πράσινο χρώμα που θυμίζει λίγο σαν απόχρωση την πρώτη Vespa του 1946, αλλά σε μοντέρνα εκδοχή.

Η εικόνα ενός λαγού ή κουνελιού αν θέλετε, που κρυφοκοιτάζει στην ποδιά, εκμοντερνίζει (κάπως “βίαια” θα λέγαμε) το κλασικό design του σκούτερ…

Ο ίδιος λαγός υπάρχει και στην ουρά της 946 σε μεγαλύτερο μέγεθος.

Πλήθος οι λεπτομέρειες της Vespa 946 10° Anniversario που διαφοροποιούν τη συγκεκριμένη έκδοση από τις υπόλοιπες, με το κάλυμμα της σέλας να είναι ραμμένο στο χέρι με βελόνα όπως και τα γκριπ.

Η εταιρία θα ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες μετά τις 22 Ιανουαρίου 2023.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ