fbpx

KTM: Θα προχωρήσει στην παρουσίαση σκούτερ;

Η φαντασία οργιάζει, η ΚΤΜ κρατάει κλειστά χαρτιά

Κάθε φορά που εμφανίζεται μια νέα CG εικόνα στο διαδίκτυο που δείχνει σκούτερ της ΚΤΜ παίρνουν φωτιά τα PC… Αυτό συνέβη και τώρα με την εμφάνιση ενός σπορ σκούτερ της ΚΤΜ, το οποίο βεβαίως δεν θα δούμε (σε αυτή τη μορφή) να βγαίνει ποτέ στην παραγωγή.

Μικρά παράθυρα/ενδεχόμενα έχει αφήσει η ΚΤΜ όσον αφορά τη μελλοντική παρουσίαση ενός σπορ μεγάλου κυβισμού σκούτερ με το λογότυπό της, κι αυτό θα μπορούσε να είναι ακόμα και μαρκετίστικο τέχνασμα, αφού τελικά κάνει τον κόσμο να μιλάει για αυτήν.

Η ΚΤΜ δεν είναι μια “πολυσυλλεκτική” – προς το παρόν τουλάχιστον – εταιρία, αλλά έχει σαφή στόχευση προς τις σπορ κατασκευές.

Καμία σχέση δηλαδή με τα αστικά σκούτερ καθημερινής μετακίνησης, άρα αν υποθέσουμε πως το αυστριακό εργοστάσιο θα κινηθεί προς αυτή την κατηγορία, η πρόταση της KTM θα πρέπει να είναι κοντά…. στο Yamaha TMAX κι ακόμα παραπέρα.

Η παραπάνω εικόνα που δείχνει ένα ωραιότατο “σκούτερ” της ΚΤΜ, είναι έργο ενός follower του φημισμένου βιομηχανικού σχεδιαστή Kar Lee, τον οποίο επανειλημμένα έχουμε παρουσιάσει στο Scooternet.

Με πλαίσιο χωροδικτύωμα όπως πρέπει σε μια ΚΤΜ και έναν μονοκύλινδρο κινητήρα της εταιρίας και μάλιστα 250 κυβικών.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η οπίσθια ανάρτηση που είναι απόλυτα μοτοσυκλετιστική. Εκεί συναντάμε μονό αμορτισέρ και θηριώδες αλουμινένιο ψαλίδι, ενώ η όλη κατασκευή θυμίζει τα εμπνευσμένα Italjet Dragster 500 και τη σχεδιαστική ελευθερία που διαθέτουν.

Το μπροστινό τμήμα μοιάζει να έχει δραπετεύσει από KTM RC8, όπως τελικά όλο το εγχείρημα έχει “δραπετεύσει” από τη λογική των σκούτερ.

Keep on dreaming που λένε κι οι Εγγλέζοι…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ