fbpx

Honda EM1 e: και Motocompacto κέρδισαν το βραβείο σχεδίασης Red Dot

Δυο σκούτερ της Honda στην κορυφή

Η Honda κατέκτησε τέσσερα βραβεία Red Dot winners 2024 στην κατηγορία Product Design, στον διεθνή διαγωνισμό σχεδίασης Red Dot Design Awards. Δύο εξ αυτών απονεμήθηκαν σε ηλεκτρικά της σκούτερ.

Είναι η πέμπτη συνεχόμενη χρονιά που η Honda κερδίζει τα διάσημα βραβεία Red Dot Design Awards, κι αυτό υπογραμμίζει τη δέσμευση της κορυφαίας ιαπωνικής εταιρίας να παρέχει υψηλής ποιότητας και σχεδίασης προϊόντα στους πελάτες της.

Ο ετήσιος διαγωνισμός Red Dot Design Award είναι ένας από τους πιο σημαντικούς στον τομέα της βιομηχανικής σχεδίασης στον κόσμο.

Η Honda ανακοίνωσε ότι τέσσερα από τα προϊόντα της – το ηλεκτρικό σκούτερ EM1 e:, το compact αναδιπλούμενο e-scooter Motocompacto, ο εξωλέμβιος κινητήρας BF350 και το ρομποτικό χλοοκοπτικό Miimo – αναδείχθηκαν νικητές Red Dot 2024 στον κλάδο του Σχεδιασμού Προϊόντων του Red Dot Design Award.

Το EM1 e: είναι ένα ηλεκτρικό σκούτερ προσωπικής χρήσης που τροφοδοτείται από το Honda Mobile Power Pack e:, μια μπαταρία με δυνατότητα ανταλλαγής (sharing), που εξελίχθηκε με βάση την ιδέα της δημιουργίας ενός ευέλικτου ηλεκτρικού σκούτερ, το οποίο να ταιριάζει στις ανάγκες των ανθρώπων της πόλης.

Το EM1 e: έχει απλό, μικρών διαστάσεων σχήμα που επιτυγχάνεται με τη βελτιστοποίηση της διάταξης των βασικών εξαρτημάτων. Διαθέτει υψηλής φωτεινότητας φώτα LED, με τον προβολέα να έχει απλή σχεδίαση με επίπεδη επιφάνεια, που αναδεικνύει την ιδιαίτερη εμφάνισή του.

Το Motocompacto είναι μια μοντέρνα, πλήρως ηλεκτρική εκδοχή του Honda Motocompo, ενός μικρού “πτυσσόμενου” micro-scooter βάρους 48 κιλών με συμβατικό, δίχρονο κινητήρα 2,5 ίππων, που παρουσιάστηκε αρχικά από την ιαπωνική εταιρία το 1981 και σχεδιάστηκε για να χωράει στο πορτμπαγκάζ ενός αυτόκινήτου Honda City.

Δημιουργήθηκε σαν “έξυπνο” δίτροχο προσωπικής μετακίνησης των “τελευταίων χιλιομέτρων” – παραδείγματος χάρη, μετά το παρκάρισμα του αυτοκινήτου που έφτανε μέχρι το πάρκινγκ, έξω από το πολυσύχναστο κέντρο της πόλης, για να χρησιμοποιηθεί για τα τελευταία χιλιόμετρα προς τον τελικό προορισμό (εργασία, ψυχαγωγία, ψώνια, κ.λπ.)

Το σύγχρονο, ηλεκτρικό Motocompacto διαθέτει εκλεπτυσμένο στυλ που επικεντρώνεται στην απλότητά του.

Το συμπαγές του μέγεθος σημαίνει ότι μπορεί να διπλωθεί και να μεταφερθεί εύκολα, αφού χωράει σε πορτμπαγκάζ αυτοκινήτου και μπορεί να αποθηκευτεί σε περιορισμένο χώρο.

Ο σχεδιασμός του επιτρέπει επίσης δυνατότητες εξατομίκευσης του σκούτερ, με την προσαρμογή αυτοκόλλητων και άλλων διακοσμητικών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ