fbpx

Honda Motocompacto: Σε δυο μήνες πάει στις ΗΠΑ!

Θα αρχίσει να κυκλοφορεί στην αγορά τον Νοέμβριο του 2023!

Μετά από χρόνια αναμονής και πολλές δεκάδες άρθρα ανά τον κόσμο που παρότρυναν την Honda να παρουσιάσει τη νέα μορφή του θρυλικού (αν και άγνωστου στον πολύ κόσμο) compact mini scooter Motocompo, η γιαπωνέζικη εταιρία αποφάσισε να κινηθεί και μάλιστα αποφασιστικά. Τον Νοέμβριο που μας έρχεται κάποιες τυχερές αγορές θα μπορούν να αγοράσουν το ιδιαίτερο ηλεκτρικό “σκούτερ-βαλίτσα”. 

Έχουμε αναφερθεί ουκ ολίγες φορές στο εμβληματικό αυτό, συμπαθέστατο και ιδιόμορφο σκούτερ, το Honda Motocompo που παρουσιάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 με δίχρονο κινητήρα, φτιαγμένο να χωράει μέσα στα πορτμπαγκάζ των αυτοκινήτων, έτσι ώστε να αποτελεί έναν εναλλακτικό τρόπο μικρομετακίνησης μέσα στις πόλεις.

Πήγαινε για παράδειγμα ο Ιάπωνας αυτοκινητιστής στη δουλειά του με λιγότερο άγχος, κάνοντας οικονομία στο χρόνο του, παρκάροντας το αυτοκίνητο εκτός πόλης ή σε κάποιο μακρινό πάρκινγκ, βγάζοντας το Motocompo από το πορτμπαγκάζ, ανοίγοντας τιμόνι και σέλα και διασχίζοντας τα μποτιλιαρισμένα κέντρα των πόλεων με άνεση.

 

Το Honda Motocompo του 1981 απέτυχε για αρκετούς λόγους, όπως για παράδειγμα ότι το κοινό δεν ήταν έτοιμο για μια τέτοια “προχωρημένη” λύση, ήταν δύσκολο να βγει από το πορτμπαγκάζ ειδικά αν αυτό είχε υψηλό χείλος, ενώ το σκούτερ ήταν βαρύ και ήθελε γυμνασμένα μπράτσα ώστε να το σηκώσει/κουβαλήσει κάποιος.

Η δεκαετία του 2020 και το έτος που διανύουμε ήρθε για να λύσει τα προβλήματα του Motocompo και κυρίως να το ελαφρύνει, κάνοντάς το πιο εύχρηστο.

Το πλήρως ηλεκτρικό Motocompo μετονομάστηκε σε Honda Motocompacto, ένα εξίσου εύστοχο περιγραφικά όνομα, διατηρώντας το σχήμα και τα βασικά χαρακτηριστικά του ορίτζιναλ σκούτερ.

Η Honda είναι μια πολύ μεγάλη, πολυεθνική εταιρία που δεν κάθεται ποτέ με σταυρωμένα τα χέρια: ερευνά και εξελίσσει απίστευτα πολλά project ταυτόχρονα, που έχουν να κάνουν και με την μετακίνηση εκτός των άλλων.

Το Νοέμβριο του 2022, κατατέθηκε ένα εμπορικό σήμα και ένα λογότυπο για το Honda Motocompacto, γεγονός που υπαινισσόταν ότι η Honda δούλευε πάνω σε μια σύγχρονη έκδοση του Motocompo.

Τώρα πλέον γνωρίζουμε πως όντως ήταν έτσι, αφού η Honda παρουσίασε επίσημα το Motocompacto το οποίο θα βγει στις αγορές τον Νοέμβριο του 2023! Άμεσα δηλαδή.

Διπλωμένο το σκούτερ, έχοντας κλείσει δηλαδή τιμόνι, σέλα, πίσω τροχό και το πλαϊνό σταντ, δημιουργεί ένα βολικό ορθογώνιο για εύκολη μεταφορά, αλλά και αποθήκευση, όταν δεν χρησιμοποιείται.

Οι διαστάσεις του είναι 1 μέτρο μήκος όταν ξεδιπλωθεί και 73 εκατοστά σε κατάσταση μεταφοράς/αποθήκευσης.

Το βάρος είναι λιγότερο από το μισό του αυθεντικού Motocompo μόλις στα 18,5 κιλά, κάτι που το κάνει σχετικά εύκολο στη μεταφορά του.

Ο ηλεκτροκινητήρας του 490 W καταφέρνει να σπρώξει το σκούτερ μέχρι τα 25 km/h, για να ευνοείται από τη νομοθεσία (οδηγείται χωρίς δίπλωμα) και μπορεί να μεταφέρει βάρος μέχρι 120 κιλά.

Η μπαταρία προσφέρει αυτονομία 20 χιλιομέτρων και φορτίζεται σε 3 ώρες περίπου από οικιακή πρίζα.

Όπως μας δείχνει και το βίντεο που θα δείτε στο τέλος του άρθρου, το Motocompacto μπορεί να μπεί και μέσα στο γραφείο – και το σπίτι φυσικά) – για να φορτιστεί, με την αισθητική του (που θυμίζει PC!) να ταιριάζει αισθητικά με το χώρο!

Τέλος να αναφερθούμε στην τιμή του Motocompacto που ανακοινώθηκε στα 995 δολάρια στην Αμερική (!) και θα είναι διαθέσιμο μέσω του αποκλειστικού ιστότοπου Motocompacto, καθώς και στους αντιπροσώπους Honda και Acura στις ΗΠΑ από τον Νοέμβριο του 2023.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ