fbpx

MODOBAG: Η σκούτερο-βαλίτσα!

 Σκούτερ μέσα στα αεροδρόμια;

Ποιος να φανταζόταν ότι θα έρθει η μέρα που τα σκούτερ θα κυκλοφορούν μέσα στις αίθουσες των αεροδρομίων; Κανείς. Μισό λεπτό να το ξαναπάρουμε από την αρχή… Ποιος θα φανταζόταν ότι μια μέρα θα κινούμαστε μέσα στα αεροδρόμια πάνω σε “σκουτερο-βαλίτσες”;

Βλέποντας το βίντεο της Modobag, της πρώτης ηλεκτροκινούμενης βαλίτσας μέσα στους διαδρόμους αεροδρομίων σου έρχεται αυτόματα η επιθυμία… “να κάνεις κι εσύ μια βόλτα!”. Από το 2017 λοιπόν και μετά κάποιοι τυχεροί θα κινούνται στα αεροδρόμια με αυτόν τον έξυπνο τρόπο. Η βαλιτσούλα Modobag είναι εφοδιασμένη με ηλεκτροκινητήρα, αντέχει το βάρος ενός ανθρώπου, έχει τιμόνι, ροδάκια και κινείται με τελική ταχύτητα 13 km/h.

modobag77565-7565

cizdbom9akmedodqbik6

Ήταν το 2014 όταν ένας Κινέζος πατεντιάρης αγρότης είχε παρουσιάσει το πρώτο “όχημα” τέτοιου τύπου που ονομάστηκε «βαλίτσα-σκούτερ» και υποσχόταν να μεταφέρει γρήγορα και άκοπα κόσμο μέσα στα αεροδρόμια. Το είχε κάνει και η Honda με το Honda Motocompo με 50άρη συμβατικό κινητήρα.

Τώρα η ιδέα επιστρέφει λέγεται Modobag και πρόκειται για μια δραστηριότητα που ξεκίνησε από ένα crowdfunding από την πλατφόρμα Indiegogo, με το Modobag να έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα κοντά στις 300.000 δολάρια για τη χρηματοδότησή του.

riseorwalkhomepage-7750

geow7l8m2hbutykv1uws

Η συμπαγής βαλίτσα Modobag με ηλεκτρικό μοτέρ 150W διαθέτει αναδιπλούμενα μαρσπιέ και πτυσσόμενο τιμόνι, αλλά και φρένο, ενώ μπορεί να συνδεθεί με smartphones και έχει αυτονομία 10 χιλιομέτρων (μπαταρίες λιθίου), θύρες USB, GPS και φυσικά διαθέτει χώρο για αποθήκευση πραγμάτων… δεδομένου ότι είναι βαλίτσα πρώτα απ’ όλα!

Το βάρος της είναι 8 κιλά (χωρίς τις μπαταρίες) και χάρη στο ανθεκτικό περίβλημα από αλουμίνιο, μπορεί να υποστηρίξει το βάρος ενός ατόμου που ζυγίζει μέχρι και 118 kg.
Η Modobag, η βαλίτσα με τον ηλεκτροκινητήρα θα γίνεται δεκτή στην καμπίνα του αεροπλάνου – αφού οι διαστάσεις της είναι συγκεκριμένων νόμιμων διαστάσεων – και θα αρχίσει να πωλείται από τον Ιανουάριο του ’17, σε τιμή κάτω από τα 1.000 δολάρια.

neverbeforehomepage-7753

gjxdvzwhzdhwjhs9bh6t

Ότι πρέπει θα είναι η Modobag η σκουτερο-βαλίτσα, για συχνούς ταξιδιώτες που καθυστερούν στις πτήσεις τους ή για γκατζετάκηδες ή για αυτούς που βαριούνται το περπάτημα στα αεροδρόμια ή για εκείνους που ταξιδεύουν σε αχανή αεροδρόμια όλη την ώρα.

Φαντάζεστε όμως τι έχει να γίνει αν δεκάδες ταξιδιώτες στο μέλλον χρησιμοποιούν Modobag στα αεροδρόμια; Φαντάζεστε το χάος με τις κινούμενες βαλίτσες, τις συγκρούσεις, τους καβγάδες και τις παρεξηγήσεις; Πολύ γέλιο μιλάμε...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ