fbpx

Ηοnda Zoomer e: Συμπαθητικό, “γυμνό”, ηλεκτρικό

Γραμμές του παρελθόντος σε σκούτερ του μέλλοντος

Η Honda Motor Κίνας ξεκινά την παραγωγή των ηλεκτρικών Zoomer e, τα οποία λόγω της “κουκλίστικης” εμφάνισής τους και των ικανών επιδόσεών τους είναι σχεδόν σίγουρο πως θα κάνουν θραύση στην αχανή αγορά της ασιατικής υπερδύναμης.

Στην Κίνα, οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες ταξινομούνται σε τρεις κατηγορίες: EB (Ηλεκτρικό ποδήλατο) με μέγιστη ταχύτητα 25 km/h ή λιγότερο, EM (Ηλεκτρικό μοτοποδήλατο) με μέγιστη ταχύτητα μεταξύ 26 km/h και 50 km/h, και EV (Electric Vehicle) με μέγιστη ταχύτητα 51 km/h ή μεγαλύτερη.

Το Zoomer e εμπίπτει στην κατηγορία EB και είναι έτοιμο για τους Κινέζους καταναλωτές της Gen Z, στοχεύοντας να γίνει κάτι περισσότερο από ένα μέσο μεταφοράς, ένα σημαντικό όχημα καθημερινής συμβίωσης με το οποίο δεν θα μετακινούνται μόνο, αλλά και θα εκφράζονται μέσω αυτού (βλ. lifestyle). Αυτό σκοπεύει να πετύχει η Honda Kίνας.

Το σύνολο που προσφέρει το Zoomer e οδήγησε σε υψηλή ζήτηση, με την εμφάνισή του να βασίζεται στο παλαιότερο – με συμβατικό κινητήρα – Zoomer 50, το οποίο είχε κάνει το πέρασμά του και από την ελληνική αγορά.

Ακολουθώντας ένα μοναδικό σχεδιαστικό μοτίβο, εξωσκελετικής φιλοσοφίας, που τα πάντα φαίνονται, προσθέτοντας προηγμένα χαρακτηριστικά και εξοπλισμό, η Honda στοχεύει να προσφέρει μια νέα αίσθηση αξίας πάνω στο σκουτεράκι και περισσότερες, μοντέρνες, φρέσκιας προσέγγισης επιλογές στους νέους Κινέζους σκουτερίστες-καταναλωτές.

Το Zoomer e είναι ένα από τα 10 ηλεκτρικά σκούτερ-μοτοσυκλέτες που η εταιρία έχει υποσχεθεί ότι θα παρουσιάσει παγκοσμίως έως το 2025.

Το Zoomer e κινείται από ηλεκτροκινητήρα και χρησιμοποιεί έξυπνες τεχνολογικές λύσεις και καινοτομίες, προσφέροντας περισσότερη εξυπηρέτηση, απόλαυση και εμπειρίες στους Κινέζους καταναλωτές.

Προς το παρόν δεν υπάρχει πρόβλεψη για εξαγωγή του Zoomer e στην Ευρώπη, αλλά με τέτοια εμφάνιση και χαρακτηριστικά είναι πάρα πολύ πιθανό να συμβεί κάτι τέτοιο. Απλά πρέπει να περιμένουμε λίγο…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ