fbpx

Daytona Iris e 125: To κομψό, διακριτικό ηλεκτρικό

Βολικό και πρακτικό… ηλεκτρικό

Το Daytona Iris e 125 από την Daytona Best Electric, προτάσσει τις χρηστικές αρετές που το κάνουν να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό και αποτελεί μία από τις πλέον ελκυστικές προτάσεις στην κατηγορία των ηλεκτρικών σκούτερ.

Ο κινητήρας μέγιστης ισχύος 4.600W, πέρα από τις δυνατότητες που προσφέρει σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις και την κατανάλωση, διαθέτει και ένα χαρακτηριστικό που προσθέτει έναν σημαντικό πόντο στην αξιοπιστία του.

Σε αντίθεση με την πλειοψηφία των ηλεκτρικών scooters που ακολουθούν την πεπατημένη των hub motors (κινητήρες τοποθετημένοι μέσα στον πίσω τροχό), ο κινητήρας του IRIS εδράζεται στο πλαίσιο και η τελική μετάδοση γίνεται μέσω ιμάντα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντικά μικρότερη καταπόνηση του κινητήρα από λακκούβες και εμπόδια που ταλαιπωρούν αναρτήσεις και τροχό.

Παράλληλα αυτή η διάταξη (σε συνεργασία με τους μεγάλης διαμέτρους τροχούς) πετυχαίνει καλύτερη κατανομή βάρους στο σκούτερ, με αποτέλεσμα να είναι καλύτερη η οδική συμπεριφορά του και στις αργές και στις υψηλότερες στροφές, ενώ συμβάλλει και στη συνολική του σταθερότητα.

Στον τομέα της πρακτικότητας, το IRIS προσφέρει σημαντικές ευκολίες, δίνοντας πλεονεκτήματα στην καθημερινότητα του αναβάτη.

Πρώτα απ’ όλα έχει επίπεδο πάτωμα που είναι βολικό όχι μόνο για τη φιλοξενία των ποδιών του αναβάτη και το εύκολο “ανέβα-κατέβα” στο σκούτερ, αλλά μπορεί να μεταφέρει εύκολα μικροαντικείμενα.

Έτσι ο μεγάλος χώρος πίσω από την ποδιά συνδυάζεται και με έναν πρακτικό και αναδιπλούμενο γάντζο ανάρτησης χειραποσκευών, έτσι ώστε να μην υπάρχουν περιορισμοί στο είδος και το μέγεθος των αντικειμένων που θέλει να μεταφέρει ο ιδιοκτήτης του Daytona Iris e 125.

Σε συνδυασμό με την ενσωματωμένη ανθεκτική και αλουμινένια σχάρα που ανήκει στον στάνταρ εξοπλισμό, στις χρηστικές δυνατότητες συμπεριλαμβάνεται και η πρίζα κάτω ακριβώς από τη σέλα για την απευθείας φόρτιση της μπαταρίας, σε περίπτωση που υπάρχει παροχή ρεύματος στο σημείο που είναι σταθμευμένο το Iris, χωρίς να χρειάζεται να την αφαιρέσει ο αναβάτης.

Η έξυπνη αυτή τοποθέτηση της μπαταρίας δημιουργεί και έναν αρκετά μεγάλο χώρο κάτω από τη σέλα, για να φιλοξενηθεί ένα κράνος ή τα προσωπικά αντικείμενα του αναβάτη.

Το Daytona Iris e 125 μπορεί να οδηγηθεί χωρίς δίπλωμα μοτοσυκλέτας και χωρίς εξετάσεις (υπό προϋποθέσεις*) και η τιμή του έχει καθοριστεί στα 3.190€, η οποία διαμορφώνεται στα 2.419€ μετά τη βασική επιδότηση του προγράμματος “Κινούμαι ηλεκτρικά 2”.

Περισσότερες πληροφορίες: daytona-electric.gr

* Προϋπόθεση η κατοχή διπλώματος αυτοκινήτου. Δείτε αναλυτικότερα τις προϋποθέσεις για οδήγηση με δίπλωμα αυτοκινήτου: www.gorgolis.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ