fbpx

Honda Stylo 160 2024: Ένα νέο ρετρό σκούτερ ιδανικό για την Ευρώπη

Η κλασική πλευρά των σκούτερ της Honda

Το Honda Stylo 160 βασίζεται τεχνικά στο γνωστό PCX 160 (ή 150 για εμάς), το οποίο η Honda έχει αποφασίσει να παράγει μόνο για την Ινδονησία προς το παρόν, αλλά υπάρχουν αρκετοί που ελπίζουν να το δουν σύντομα και στην Ευρώπη.

Πρόκειται για ένα νέο σκούτερ της Honda που εμπίπτει στην κατηγορία των ρετρό, μια κατηγορία που ελάχιστα αγγίζει η γιαπωνέζικη εταιρία εδώ και χρόνια, ειδικά στην ευρωπαϊκή αγορά.

Σαφέστατα υπάρχει κοινό που προτιμά το σκούτερ του να έχει κλασικές γραμμές, και το μόνο μοντέλο της Honda που το καλύπτει είναι ίσως το SH Mode, που “κλασικίζει” ελαφρώς.

Ο σχεδιασμός βρίσκεται στο επίκεντρο το κέντρο της προσοχής του Stylo (θυμίζει ελάχιστα Vespa) που φαίνεται να έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να προσελκύσει πολλούς λάτρεις του ρετρό στυλ και της κομψότητας, ενώ παράλληλα διαθέτει ένα πλούσιο και πλήρες σύνολο τεχνικών χαρακτηριστικών.

Χρησιμοποιεί τον τετραβάλβιδο, υγρόψυκτο κινητήρα eSP+ των 156,9 cc. Αυτού του είδους τα σκούτερ, τουλάχιστον στην Ασία, απευθύνονται κυρίως σε γυναικείο κοινό, ενώ ο κυβισμός των 160cc είναι πολύ δημοφιλής, αφού ισοδυναμεί σχεδόν με την κατηγορία των 125cc της Ευρώπης.

Η Honda Indonesia παρουσίασε το νέο Stylo 160 με το σλόγκαν-γρίφο «Η μόδα συναντά την εξουσία», θέλοντας μάλλον να τονίσει πως η εμφάνιση είναι σχεδόν εξίσου σημαντική με τις επιδόσεις… να υποθέσουμε.

Η εταιρία δηλώνει ισχύ 15,4 ίππων στις 8.500 rpm για το Stylo 160, με μέγιστη τιμή ροπής 13,8 Nm στις 7.000 rpm, ενώ το βάρος του πακέτου παραμένει στα 118 kg.

Στην Ινδονησία προσφέρεται μια έκδοση με ABS και μια ακόμα με συνδυασμένη πέδηση. Ολοκληρωμένο από πλευράς εξοπλισμού, με έξυπνο κλειδί, υποδοχή USB, όμορφο ψηφιακό ταμπλό, το σκούτερ διαθέτει γοητεία καί λόγω του προβολέα που βρίσκεται στο τιμόνι – με χρωμιωμένο πλαίσιο – το σατινέ φινίρισμα, και τη σέλα που ταιριάζει με το χρώμα του σκούτερ.

Ο φωτισμός είναι παντού LED και το Honda Stylo 160 διατίθεται σε έξι χρώματα: Royal Green, Royal Matte White, Royal Matte Black, Glam Red, Glam Black ή Glam Beige.

Το 160  είναι, εν ολίγοις, ένα πραγματικά όμορφο μικρό και βολικό σκούτερ που δυστυχώς δεν είναι διαθέσιμο προς το παρόν στην ευρωπαϊκή αγορά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ