fbpx

Rapid K-1988: Από τα anime στην πράξη

Έρχεται το μοντέλο κινουμένων σχεδίων Akira στους δρόμους;

Το σκούτερ Kaneda από τη σειρά κινουμένων σχεδίων Akira και την ομώνυμη γιαπωνέζικη anime ταινία έχει εμπνεύσει πολλά αντίγραφα τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες. Ωστόσο η σχετικά πρόσφατη επιτάχυνση στον τομέα της τεχνολογίας και της κατασκευής ηλεκτρικών σκούτερ και μοτοσυκλετών σημαίνει ότι μια παρόμοια κατασκευή ίσως να φτιαχτεί τελικά σε μεγαλύτερη κλίμακα παραγωγής.

Η Rapid, μια μάρκα ηλεκτρικών σκούτερ της ταϊλανδέζικης εταιρίας Smartech Motor, αποκάλυψε το K-1988 ως πρωτότυπο σκούτερ που προορίζεται για παραγωγή, στο 45ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Μπανγκόκ, στην Ταϊλάνδη.

Παρότι το Rapid K-1988 είναι λευκό και όχι κόκκινο όπως στο Anime Ακίρα του πρωταγωνιστή Shōtarō Kaneda, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την έμπνευσή του.

Το μεγάλο ηλεκτρικό σκούτερ, που ονομάστηκε K-1988 («K» από τον Kaneda και «1988» για να σηματοδοτήσει την ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας anime “Akira”), διαθέτει μια πολύ χαμηλή σέλα-πολυθρόνα καιθέση οδήγησης με τα πόδια να τοποθετούνται μπροστά.

Η βάση αυτού του Rapid K-1988 προέρχεται από το κινέζικο πρωτοποριακό Felo FW-06, από το οποίο παίρνει το τροποποιημένο πλαίσιό του, το πακέτο μπαταριών του  και το μονόμπρατσο ψαλίδι με τον ηλεκτροκινητήρα που είναι ενσωματωμένος σε αυτό.

Το ρετρό-φουτουριστικό σκούτερ διαθέτει ηλεκτροκινητήρα 15 kW (που ισοδυναμεί με 21 hp) που επιτρέπει μέγιστη ταχύτητα 140 km/h και καλές επιδόσεις, με επιτάχυνση μικρότερη από 2,5 δευτερόλεπτα, ενώ ο ισχυρισμός της Rapid για αυτονομία 200 km ακούγεται ιδιαίτερα καλός.

Μιας και το σκούτερ υποστηρίζει τυπική πρίζα φόρτισης, ίσως να ακούγονται κάπως υπερβολικοί αυτοί οι ισχυρισμοί σχετικά με την ταχύτητα φόρτισης, για την οποία η εταιρία δηλώνει ότι διαρκεί μόνο δύο ώρες.

Το σκούτερ διαθέτει μονόμπρατσο ψαλίδι πίσω αλλά και μπροστά, έχει μεγάλους τροχούς (17 ιντσών), ABS και σύστημα ελέγχου πρόσφυσης, υποδεικνύοντας ότι προορίζεται να γίνει σύντομα και μοντέλο παραγωγής και όχι απλώς ένα πρωτότυπο για επίδειξη στο περίπτερο της έκθεσης.

Θα δούμε άραγε κάποια μέρα αυτό το εντυπωσιακό σκούτερ που δραπέτευσε από τα γιαπωνέζικα Anime στους δρόμους;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

X