fbpx

Εξωφρενικά σκούτερ: Nmoto Golden Age, Kit μετατροπής… σε “παλιακό”!

Έμπνευση ή απογοήτευση; Περί ορέξεως…

Σε κάποιους  αρέσει, σε κάποιους όχι και κάποιοι άλλοι θα ξετρελαθούν από την ομορφιά του. Λίγοι θα θελήσουν να το αποκτήσουν και οι περισσότεροι θα κολλήσουν στην τιμή του. Πρόκειται για ένα κιτ μετατροπής ενός BMW C 400 X σε “έργο τέχνης”, αφού κάτω από τα ρετρό ρούχα κρύβεται ένα σύγχρονο σκούτερ και το συνολικό πακέτο είναι απλησίαστο οικονομικά.

Στα τέλη του 2020, είχε εμφανιστεί στο διαδίκτυο ένα σκούτερ ντυμένο με ρούχα του παρελθόντος. Ήταν το Golden Age (διαβάστε εδώ), μια καθόλου επιφανειακή μεταμόρφωση ενός μοντέρνου σκούτερ BMW C 400 X σε αντικείμενο τέχνης Art Deco.

Tότε οι δημιουργοί του στο Nmoto, ένα στούντιο customizing στη Φλόριντα των ΗΠΑ, έλεγαν ότι επρόκειτο να δημιουργήσουν ένα κιτ αισθητικής μετατροπής του σκούτερ της BMW, κι έτσι ακριβώς έγινε και το κιτ είναι πλέον έτοιμο. Όμως… υπάρχει ένα πρόβλημα: είναι εξαιρετικά ακριβό.

Ξέρουμε ότι μας αρέσουν οι μετατροπές, όπως κι ότι όλοι θέλουμε να ξεχωρίζουμε, ιδιαίτερα οι λάτρεις των δίτροχων, κι αυτό ισχύει και για τους αναβάτες των σκούτερ.

Οι γραμμές που επέλεξαν οι άνθρωποι του εργαστηρίου Nmoto, βασίστηκαν πάνω σε μια Henderson Courtney του 1936 (μια “αεροδυναμική” custom μοτοσυκλέτα που κινείτο από έναν 4κύλινδρο σε σειρά κινητήρα) και πολύ πρόσφατα μάθαμε ότι το κιτ μεταμόρφωσης είναι διαθέσιμο και η τιμή του… πάρτε μια βαθιά ανάσα, φτάνει τα 12.490 δολάρια!

Καλό; Τώρα λοιπόν προσθέστε και τα χρήματα για την αγορά του σκούτερ της BMW φυσικά…

Παρ’ όλα αυτά, αν έχετε οικονομική άνεση και σας αρέσει το δημιούργημα, μπορείτε να το παραγγείλετε αμέσως, εμείς θα σας δώσουμε και τις διευθύνσεις.

Το σκούτερ μπορεί να είναι πολύ ακριβό, αλλά υποθέτουμε ότι και οι δημιουργοί του δεν σκόπευαν να γεμίσουν τους δρόμους με δαύτα.

Μάλλον προς τον ελιτισμό κινήθηκαν, οπότε δεν πολυενδιαφέρονταν για το πόσο ψηλά θα φτάσει η τελική τιμή του κιτ, το οποίο απαρτίζεται από 9 τεμάχια από ανθρακονήματα: ένα μπροστινό και οπίσθιο υποπλαίσιο, ένα για την εξάτμιση, πλαϊνά καπάκια και γρίλιες, που βρίσκονται στο κάτω μέρος του κουστουμιού, σήματα, μπροστινή γρίλια, φλας, προβολέας κ.λπ.

“Άσε με, δε θέλω να το βλέπω σου λέω”

Το “κιτάκι” έρχεται και με οδηγίες συναρμολόγησης, αλλά εντάξει, ας αφήσουμε τα αστεία, φαντάζεστε πόσο πολύπλοκο θα είναι να τοποθετηθεί. Γι’ αυτό καλύτερα να το συναρμολογήσουν οι ειδικοί του Nmoto, με μια επιπλέον χρέωση.

Άρα, χμ, για να δούμε… 12.500 δολάρια το κιτ, κάνα δεκάρικο το σκούτερ, κάνα τριάρι χιλιάρικα η συναρμολόγηση, βάλε 25 με 27 χιλιάρικα δολάρια για να είσαι ξεχωριστός; Ζόρικο.

Περισσότερες πληροφορίες: nmoto.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ