fbpx

Honda SH125i, 150i 2024: Αισθητικές αλλαγές και Euro5+

Aισθητικές και οικολογικές αλλαγές

Τα νέα Honda SH125i και 150i θα διαθέτουν νέους χρωματισμούς και διαδικασίες κατασκευής πλαστικών τμημάτων, αλλά και προδιαγραφές Euro5+ για το 2024, που θα τα καθιστούν πιο “οικολογικά” μοντέλα. Παράλληλα, για το νέο έτος θα λανσαριστεί μια εντυπωσιακή έκδοση με ημιδιαφανή πλαστικά, η οποία θα ονομάζεται Vetro.

Σχεδόν πενήντα χιλιάδες μονάδες της οικογένειας Honda SH πουλήθηκαν στην Ευρώπη το 2022. Είκοσι χιλιάδες από αυτές τις μονάδες αντιστοιχούν στα σκούτερ SH125i/150, ενώ 8.299 για το SH Mode 125 και 10.000 για το SH350i.

Ηοnda SH Family

Η δημοφιλής οικογένεια των σκούτερ της Honda με μεγάλους τροχούς αναβαθμίζεται για το 2024 με την εισαγωγή νέων χρωμάτων και λοιπών αλλαγών που τα καθιστούν πιο φιλικά προς το περιβάλλον.

Τα νέα SH125i και SH150i που κατασκευάζονται στο ιταλικό εργοστάσιο της Atessa, γίνονται επίσημα τα πρώτα μοντέλα της Honda που εμφανίζονται στην αγορά και καλύπτουν τις νέες προδιαγραφές Euro5+, οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ στα τέλη του 2024 και θα απαιτούν μια γερή περαιτέρω μείωση των εκπομπών ρύπων, καθώς και περισσότερα μέτρα υπέρ του περιβάλλοντος.

Για παράδειγμα, στα νέα SH περιλαμβάνεται «εσωτερική» παρακολούθηση της ένδειξης του καταλύτη (στην οθόνη οργάνων του σκούτερ) που αναλύει τα αέρια της καύσης.

Επιπλέον, το περιθώριο απόκλισης που ενεργοποιεί την προειδοποίηση του χρήστη σε περίπτωση υπερβολικών εκπομπών έχει μειωθεί κι έχουν επίσης γίνει οι απαραίτητες αλλαγές από τη Honda ώστε να ξεπεραστούν οι αυστηρότερες απαιτήσεις των εκπομπών καυσαερίων και θορύβου.

Πέρα από αυτές τις υποχρεωτικές αλλαγές με τις οποίες η Honda προσδοκά να συμμορφωθεί στις νέες προδιαγραφές, οι Ιάπωνες σχεδιαστές επέλεξαν και άλλες καινοτόμες λύσεις, όπως αυτή που χρησιμοποιείται στη νέα έκδοση Vetro των SH 125/150, η οποία αποτελείται από ημιδιαφανή πλαστικά χωρίς βαφή, διαδικασία που επιτυγχάνει μείωση 9,5% στις εκπομπές CO2 κατά τη διάρκεια της παραγωγής.

Πρόκειται για μια πολύ εντυπωσιακή καινοτομία στο χώρο των σκούτερ από τη Honda, που επαναφέρει ένα SH με ημιδιαφανή πλαστικά, όπως είχε κάνει πριν από δεκαετίες (σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές).

SH_Family

Πίσω από τα πράσινα (στην προκειμένη περίπτωση) πλαστικά, αχνοφαίνονται εξαρτήματα και τμήματα του σκούτερ, δημιουργώντας ένα πολύ εντυπωσιακό σύνολο το οποίο, όταν το δει κάποιος ζωντανά, και όταν πέφτει φως ή ήλιος πάνω τους θα δημιουργούν ενδιαφέρουσες εικόνες.

Από την άλλη πλευρά, το SH125i και το SH150i θα είναι διαθέσιμα το 2024 σε μεγαλύτερη ποικιλία χρωματικών συνδυασμών, με την εισαγωγή των χρωμάτων “Luster Red” και “Galaxy Black”, ενώ θα υπάρχει και η έκδοση Sporty (SE) σε ματ χρώματα, με μαύρες λεπτομέρειες γύρω από τα χειριστήρια, αλλά και σημεία μπροστά και πίσω στα πλαστικά, εμφανείς κόκκινες ραφές στη σέλα και σπέσιαλ λογότυπα, σήματα και γραφικά.

Οι νέοι χρωματικοί συνδυασμοί είναι: Pearl Falcon Gray, Matt Pearl Cool White, Matt Pearl Pacific Blue και το κλασικό Nightstar Black.

Περισσότερες πληροφορίες για τα SH 125 και 150 του 2024, πολύ σύντομα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

X