fbpx

SYM Jet 14 L/C ABS: Νέο, ήρθε στην Ελλάδα (+τιμή)

Νέα έκδοση του δημοφιλούς σκούτερ

Αποδεδειγμένη αξία στην ελληνική αγορά, το SYM Jet 14 L/C ABS αποτελεί μια από τις πλέον ελκυστικές και δημοφιλείς προτάσεις στην κατηγορία των σκούτερ 125cc. Tο Jet 14, αποκτά μία ακόμη πιο εξεζητημένη και τεχνολογικά εξελιγμένη έκδοση, η οποία μάλιστα έχει δεχθεί και μικρό αισθητικό φρεσκάρισμα. Η τιμή του έχει ανακοινωθεί στα 2.875€

Το νέο SYM Jet 14 διαθέτει ανανεωμένη εξωτερική εμφάνιση με επανασχεδιασμένο το μπροστινό τμήμα, με δίδυμους LED προβολείς και αιχμηρής σχεδίασης LED DRL φώτα, τα οποία εκτείνονται πάνω από τα φωτιστικά σώματα και καταλήγουν σε σχήμα “μπούμερανγκ” στο κάτω μέρος της μάσκας.

Το επιθετικό και άγριο βλέμμα που δημιουργεί η συγκεκριμένη διάταξη αντανακλά απόλυτα και την πιο σπορ φιλοσοφία του Jet 14 , ενώ παράλληλα διατηρεί και τις χρηστικές προεκτάσεις του χαρακτήρα του, όπως το επίπεδο πάτωμα και ο αναδιπλούμενος γάντζος στο εσωτερικό της ποδιάς για την ανάρτηση χειραποσκευών, που διατηρούν σε υψηλά επίπεδα την πρακτικότητα που προσφέρει το σκούτερ της SYM.

Το πίσω φωτιστικό σώμα είναι κι αυτό τεχνολογίας LED, ενώ κάτω από τη σέλα μπορεί να φιλοξενηθεί ένα φουλφέις κράνος καθώς και διάφορα μικροαντικείμενα. Στον ίδιο χώρο βρίσκεται και ένας κρυφός διακόπτης ασφαλείας, ο οποίος λειτουργεί ως αντικλεπτική προστασία εμποδίζοντας την εκκίνηση του κινητήρα.

Τα όργανα αποτελούνται από μία ψηφιακή LCD οθόνη, πάνω στην οποία προβάλλεται πλήθος πληροφοριών, πλαισιωμένη από δύο πάνελ με ενδεικτικές λυχνίες, διατηρώντας τη φιλοσοφία των τριών επιπέδων αλλά με αναβαθμισμένες τεχνολογικές πινελιές.

Στο εσωτερικό της ποδιάς υπάρχει ένα ντουλαπάκι/ αποθηκευτικός χώρος, όπου μπορεί να τοποθετήσει ο αναβάτης το κινητό του, φροντίζοντας παράλληλα και για τη φόρτισή του χάρη στη θύρα USB QC2.0.

Ο νέος υγρόψυκτος μονοκύλινδρος κινητήρας του SYM Jet 14 L/C ABS, (τον οποίο χρησιμοποιεί και το Jet X 125) διαθέτει 4 βαλβίδες και υψηλό λόγο συμπίεσης (12,7:1) γεγονός που αντανακλάται και στις επιδόσεις.

Η μέγιστη ισχύς ανέρχεται στους 12,6 ίππους στις 8.000 στροφές, ενώ η μέγιστη ροπή φτάνει τα 11,5Nm στις 6.500 στροφές αντίστοιχα.

Παρά την εντυπωσιακή αύξηση των επιδόσεων, η κατανάλωση παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα της τάξης των 2,6L/100km, χάρη και στον σωστό προγραμματισμό του ψεκασμού της Continental, που σε συνδυασμό με τη χωρητικότητα των 7,5L του ρεζερβουάρ επιτυγχάνει αυτονομία που μπορεί να  ξεπεράσει τα 280 χιλιόμετρα!

Το ψυγείο έχει τοποθετηθεί δεξιά και χαμηλά, στο πίσω μέρος του σκούτερ, συμβάλλοντας έτσι και στο χαμηλό κέντρο βάρους, πέρα από την καλύτερη θερμοδυναμική απόδοση του κινητήρα.

Ένα από τα δυναμικά χαρακτηριστικά του νέου SYM Jet 14 L/C ABS είναι η τοποθέτηση δύο δισκοφρένων 260mm, τα οποία συνεργάζονται με ένα δικάναλο σύστημα ABS που προέρχεται από την Continental, προσφέροντας έτσι τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια κατά το φρενάρισμα.

Το νέο SYM Jet 14 L/C ABS μπορεί να οδηγηθεί χωρίς δίπλωμα μοτοσυκλέτας και χωρίς εξετάσεις υπό προϋποθέσεις*, ενώ η τιμή του έχει ανακοινωθεί στα 2.875€ και διατίθεται σε τέσσερις χρωματισμούς (Λευκό, Γκρι, Μαύρο Ματ, Μπλε Ματ) από το δίκτυο συνεργατών SYM της Γκοργκόλης Α.Ε.

Περισσότερες πληροφορίες: sym.gr

SYM Jet 14 L/C ABS – Τεχνικά Χαρακτηριστικά

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ Τετράχρονος
ΨΥΞΗ Υγρόψυκτο
ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ / ΒΑΛΒΙΔΕΣ 1 / 4
ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ EFI CONTINENTAL
ΙΣΧΥΣ 12,6ps /8000rpm
ΡΟΠΗ 11,5Nm /6500rpm
ΕΚΚΙΝΗΣΗ Μίζα
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ 2,6 L /100km
(WMTC3)
ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ 7,5 L
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΜxΠxΥ) 1990 x 780 x 1115
ΥΨΟΣ ΣΕΛΑΣ 785mm
ΒΑΡΟΣ (ΠΛΗΡΕΣ ΥΓΡΩΝ) 137kg
ΦΡΕΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ Δίσκος 260mm
ΦΡΕΝΑ ΠΙΣΩ Δίσκος 220mm
ABS Δικάναλο
CONTINENTAL
ΕΜΠΡ. ΑΝΑΡΤΗΣΗ
ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Τηλεσκοπικό πιρούνι
100mm
ΟΠ. ΑΝΑΡΤΗΣΗ Δύο αμορτισέρ με ρύθμιση προφόρτισης
ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ. 100/90-14
ΟΠΙΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ. 110/80-14

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ