fbpx

SYM Cruisym α 125 ABS TCS: Το Premium 125άρι

Ένα πολυτελές maxi scooter 125 κυβικών

Μεγάλες διαστάσεις, ποιότητα και εξοπλισμός για το premium σκούτερ της SYM που αντιγράφει τις πετυχημένες γραμμές του μεγαλύτερου Cruisym α 300, ενώ διαθέτει κινητήρα 125 κυβικών και 14,3 ίππων.

Η κατηγορία των premium σκούτερ 125 κυβικών μπορεί να φέρνει γκρίνιες όσον αφορά την τιμή τους, αλλά από την άλλη εξυπηρετεί ένα κοινό που είτε θέλει ένα ακριβότερο-πολυτελέστερο σκούτερ μικρού κυβισμού, είτε μπαίνει τώρα στο χώρο των δύο τροχών και επιθυμεί το καλύτερο δυνατό 125άρι. Αυτό το κοινό, συνεπώς, δεν δυσανασχετεί με το υψηλότερο κόστος.

Έτσι, μπορεί οι τιμές των σκούτερ του ογδόου του λίτρου να ξεκινούν λίγο παραπάνω από τις 2.000 ευρώ, αλλά υπάρχουν premium 125άρια (Honda και Yamaha) με τιμές που κυμαίνονται από 5.200 μέχρι 5.800 ευρώ!

Δεν ισχύει το ίδιο με το SYM Cruisym α 125 ABS TCS, το premium αντίστοιχο της ταϊβανέζικης εξειδικευμένης στο χώρο εταιρίας, το οποίο, στα 4.395 ευρώ, στοιχίζει ακριβότερα απ’ οποιοδήποτε άλλο 125άρι της γκάμας της, αλλά σαφώς φθηνότερα από τους ιαπωνικούς ανταγωνιστές του.

Με 14άρη μπροστινό τροχό και 13άρη πίσω και ελαστικά 120/70 και 140/60 αντίστοιχα, το Cruisym α έχει αυξημένο βάρος στα 179 κιλά πλήρες υγρών, αλλά και ισχυρό τετραβάλβιδο κινητήρα 14,3 ίππων και 11,8 Nm ροπής με ψεκασμό της Keihin.

Mεγάλο είναι και το ρεζερβουάρ του στα 12 λίτρα, το οποίο αν συνδυαστεί με τη χαμηλή του κατανάλωση, που σύμφωνα με την μέτρηση WMTC3 που ανακοινώνει η εταιρία, δεν ξεπερνάει τα 2,9 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα, θα προσφέρει στο δρόμο σε πραγματικές συνθήκες πάνω από 350 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Ο κινητήρας διαθέτει σύστημα Traction Control για τον έλεγχο της πρόσφυσης του πίσω τροχού.

Με την αντιπροσωπεία να χρησιμοποιεί το σλόγκαν “Η μικρή κατηγορία μεγάλων επιδόσεων και πολυτέλειας!” θα συναντήσουμε πλούσιο εξοπλισμό πάνω στο SYM Cruisym α 125, με Full LED φωτισμό, με προβολείς ιδιαίτερου σχήματος που τονίζουν τη χαρακτηριστική σχεδίαση του Cruisym α.

Μπροστά από το τιμόνι συναντάμε έναν πολυλειτουργικό, ευανάγνωστο πίνακα οργάνων LCD ο οποίος συγκεντρώνει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται ο αναβάτης.

Η ζελατίνα είναι ρυθμιζόμενη σε δύο θέσεις, προσαρμοζόμενη στις συνθήκες, τις επιθυμίες και τον σωματότυπο των αναβατών. Οι αναδιπλούμενοι καθρέφτες έχουν ενσωματωμένα τα φλας τύπου LED, ενώ ο ανεφοδιασμός καυσίμου είναι εύκολος, αφού γίνεται στην περιοχή του τούνελ με το άνοιγμα του ρεζερβουάρ από τον κεντρικό διακόπτη.

Το πιρούνι είναι συμβατικό με καλάμια διαμέτρου 37 mm, ενώ την πίσω ανάρτηση αναλαμβάνουν δύο αμορτισέρ που ρυθμίζονται ως προς την προφόρτισή τους.

Το εξελιγμένο σύστημα πέδησης είναι ένα δικάναλο ABS με 260mm μπροστά με 4πίστονη δαγκάνα και 240mm πίσω με 2πίστονη δαγκάνα, με τον αποθηκευτικό, φωτιζόμενο χώρο 47 λίτρων κάτω από τη σέλα να χωράει δύο φουλφέις κράνη και μικροαντικείμενα.

Υπάρχει θύρα USB QC3.0 για γρήγορη φόρτιση συσκευών εν κινήσει στο ντουλαπάκι στο εσωτερικό της ποδιάς, ενώ μαγνητικός είναι ο κεντρικός διακόπτης ασφαλείας.

Η τιμή του SYM Cruisym α 125 ABS TCS όπως είπαμε και παραπάνω φτάνει τα 4.395 ευρώ και διατίθεται σε τρεις χρωματισμούς: γκρι, λευκό και μαύρο ματ.

Περισσότερες πληροφορίες: sym.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ