fbpx

SYM ADX 125: Και Adventure και 125άρι

ADΧ σημαίνει Adventure!

H κατηγορία urban adventure αποτελεί πλέον την πιο φρέσκια και νεανική κατηγορία σκούτερ στην αγορά και όλες οι εταιρίες σπεύδουν να την καλύψουν με νέα μοντέλα. Από την πλευρά της SYM, της εξειδικευμένης και ηγέτιδας στο χώρο ταϊβανέζικης εταιρίας, ο εκπρόσωπος ονομάζεται SYM ADX 125 και είναι ένα σκληροτράχηλης κατασκευής σκούτερ, φτιαγμένο για δύσκολα τερέν

Η σχεδίαση του SYM ADX 125 αποπνέει έναn γοητευτικό δυναμισμό, με επιφάνειες γεμάτες γωνίες και ένα επιθετικό “βλέμμα”, χάρη στους δίδυμους LED προβολείς και τα LED φώτα ημέρας (DRL).

Το ιδιαίτερο σχήμα της ουράς τονίζεται και από το LED πίσω φωτιστικό σώμα, που δίνει μια μοναδική όψη στο μικρό urban adventure σκούτερ της SYM.

Ο έξυπνος, εργονομικός σχεδιασμός του δίνει τη δυνατότητα και για έναν μεγάλο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα, που παρά τις μαζεμένες συνολικές διαστάσεις του συνόλου μπορεί να φιλοξενήσει ένα φουλφέις κράνος.

Εντυπωσιακή και ιδιαίτερα πρακτική είναι η οθόνη TFT του ADX, η οποία διαθέτει τρία εξατομικευμένα θεματικά interfaces για να επιλέξει ο αναβάτης αυτό που του ταιριάζει.

Εκτός των χρήσιμων και ευανάγνωστων πληροφοριών που προβάλλει, διαθέτει και τη δυνατότητα αυτόματης μεταβολής του φόντου, ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού του περιβάλλοντος.

Το ρεζερβουάρ του ADX είναι τοποθετημένο χαμηλά, συμβάλλοντας στη συγκέντρωση των μαζών και τη διατήρηση του χαμηλού κέντρου βάρους, ενώ παράλληλα γίνεται εύκολα και ο ανεφοδιασμός, χωρίς να απαιτείται να κατέβει ο αναβάτης από τη σέλα.

Η χωρητικότητά του είναι μεγάλη στα 15 λίτρα (!) και σε συνδυασμό με την κατανάλωση των 2,6L/100km (WMTC3) η θεωρητική αυτονομία του μπορεί να ξεπεράσει τα 500 χιλιόμετρα!

Το SYM ADX 125 διαθέτει ένα από τα πλουσιότερα πακέτα εξοπλισμού της κατηγορίας, με το σύστημα traction control να εκμηδενίζει την πιθανότητα ολίσθησης του πίσω τροχού λόγω μειωμένης πρόσφυσης και το ABS να εμπνέει ασφάλεια και εμπιστοσύνη σε κάθε φρενάρισμα ανεξαρτήτως συνθηκών του οδοστρώματος.

Στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό του ADX 125 συμπεριλαμβάνεται το σύστημα keyless για μεγαλύτερη ασφάλεια κατά της κλοπής, ενώ δίπλα στον κεντρικό διακόπτη είναι τοποθετημένη η θύρα USB για τη φόρτιση του τηλεφώνου του αναβάτη.

Ο μονοκύλινδρος υγρόψυκτος κινητήρας του ADX αποδίδει 12,3 ίππους και 11,5 Nm ροπής. Ο ψεκασμός της Continental φροντίζει για τη σωστή αναλογία μείγματος ανά πάσα στιγμή, επιτυγχάνοντας επιδόσεις και οικονομία. 

To ψυγείο του κινητήρα είναι τοποθετημένο στη δεξιά άκρη του στροφάλου στον διαμήκη άξονα, όπως φροντίζουν να κάνουν οι κινητήρες μοντέρνας τεχνολογίας και χωροταξίας.

Σε ό,τι αφορά το ρόλο του στα δομικά χαρακτηριστικά του ADX, το σύστημα A.L.E.H. αποτελεί μια τεχνολογία αιχμής που χρησιμοποιεί η SYM.

Πρόκειται για ένα ειδικά σχεδιασμένο σύστημα στήριξης του κινητήρα, το οποίο εκμηδενίζει το φαινόμενο ανύψωσης στις απότομες επιταχύνσεις.

Με αυτό τον τρόπο προσφέρει σταθερότητα και καλύτερες επιδόσεις στις εκκινήσεις και αυξάνει την ασφάλεια κατά τη διάρκεια ελιγμών με πιο υψηλές ταχύτητες.

Το σχεδόν οριζόντια τοποθετημένο οπίσθιο μονό αμορτισέρ συμβάλλει και αυτό με τη σειρά του στην οδική συμπεριφορά, ενώ είναι ρυθμισμένο έτσι ώστε να προσφέρει άνεση και ταυτόχρονα σωστές αποσβέσεις, προσφέροντας τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Τη φιλοσοφία urban adventure ακολουθεί και η χάραξη των ελαστικών πρώτης τοποθέτησης, που τονίζουν τον adventure χαρακτήρα του SYM ADX 125. Με μελετημένες αυλακώσεις για την απομάκρυνση του νερού, χαρίζουν τη δυνατότητα για οδήγηση και σε χωματόδρομους.

Χρήσεις που είναι πολύ εύκολο να απαιτηθούν στην Ελλάδα, η οποία διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο δρόμων… που δεν έχουν άσφαλτο.

Η τιμή του SYM ADX 125 έχει καθοριστεί στα 3.595€ και θα διατίθεται από το δίκτυο συνεργατών SYM της Γκοργκόλης ΑΕ.

Διαβάστε περισσότερα: sym.gr

SYM ADX 125 Τεχνικά Χαρακτηριστικά

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Τετράχρονος, μονοκύλινδρος, 4βάλβιδος

ΨΥΞΗ

Υγρόψυκτος

ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ x ΔΙΑΔΡΟΜΗ

53 x 56,5

ΚΥΒΙΣΜΟΣ

124,7 cc

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

EFI Continental

ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Μίζα

ΙΣΧΥΣ

12.3ps /7.500rpm

ΡΟΠΗ

11.5Nm /7.000rpm

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

2.6 L / 100 km (WMTC3)

ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ

15 L

ΒΑΡΟΣ (ΠΛΗΡΕΣ ΥΓΡΩΝ)

153kg

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΜxΠxΥ)

1980 x 780 x 1225

ΥΨΟΣ ΣΕΛΑΣ

810 mm

ΦΡΕΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ

Δίσκος διαμέτρου 260 mm

ΦΡΕΝΑ ΠΙΣΩ

Δίσκος διαμέτρου 233mm

ABS

Δικάναλο Continental

ΜΠΡ. ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Τηλεσκοπικό Πιρούνι, διαδρομής 90mm

ΟΠ. ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Ένα αμορτισέρ

ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ.

120/70-13 59P Kenda

ΟΠΙΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ.

130/70-13 63P Kenda