fbpx

SYM 2022: Αύξηση των πωλήσεων παγκοσμίως

Το 2022 πάει για ένα ακόμα ρεκόρ όλων των εποχών!

Οι παγκόσμιες πωλήσεις της SYM αυξάνονται διαρκώς όσο περνούν οι μήνες του 2022. Μόνο τον Οκτώβριο οι πωλήσεις της ταϊβανέζικης εταιρίας έφτασαν τις 57.185, σημειώνοντας αύξηση +31,6%. Συνολικά μετά το 10μηνο του 2022 οι πωλήσεις έχουν φτάσει τις 561.708 μονάδες, καταγράφοντας αύξηση +16,8%. Τα νούμερα δείχνουν πως το έτος που ολοκληρώνεται σε μερικές μέρες μπορεί να φέρει ρεκόρ πωλήσεων όλων των εποχών για την εταιρία.

Ήταν η συστηματική, αποτελεσματική καταπολέμηση της πανδημίας από την κυβέρνηση της Ταϊβάν, που χαρακτηρίστηκε σαν “η καλύτερη στον κόσμο”, που έθεσε υπό έλεγχο τον ιό και έτσι επέτρεψε στην τοπική οικονομία και τις κατασκευάστριες εταιρίες να μην δεχθούν μεγάλο πλήγμα από απότομη πτώση των εξαγωγών.

Αυτό συνέβη και στον κλάδο της κατασκευής δίτροχων, με τις δυο μεγάλες εγχώριες εταιρίες-κολοσσούς, τη SYM και την Kymco, να αντέξουν την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Η SYM πιο συγκεκριμένα κατάφερε μάλιστα να καταρρίψει το ρεκόρ όλων των εποχών σε πωλήσεις το 2020, χάρη στις μεγάλες πωλήσεις που επιτεύχθηκαν στην αγορά της Ταϊβάν (+51,4%).

Το 2021, σημειώθηκε διψήφια απώλεια στις ταξινομήσεις στην εγχώρια αγορά, λόγω της χαμηλότερης ζήτησης, που μείωσε την παγκόσμια απόδοση της SYM, υποχρεώνοντάς την να χάσει πολλές χιλιάδες πωλήσεων, ισοσκελίζοντας όμως τελικά την απώλεια από την αύξηση των ταξινομήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ερχόμενη στο 2022 η SYM σημείωσε τέτοια αύξηση, που είναι πολύ πιθανόν  (απομένουν δυο ακόμα μήνες για να έχουμε πλήρη στοιχεία) να κλείσει τη χρονιά και πάλι με το νέο ρεκόρ όλων των εποχών!

Όπως είπαμε στον πρόλογο, τον Οκτώβριο οι πωλήσεις της SYM ήταν 57.185 (+31,6%) και μετά το πρώτο 10μηνο του 2022 ήταν 561.708 (+16,8%). Οι πωλήσεις αυξήθηκαν στην περιοχή της Ασίας-Ν.Α. Ασίας, με αιχμή του δόρατος το Βιετνάμ (+70%).

Επίσης να υπενθυμίσουμε πως η SYM είναι η πρώτη εταιρία σε πωλήσεις στην Ελλάδα εδώ και χρόνια, κάτι που ισχύει και για την φετινή χρονιά (διαβάστε εδώ).

Η συνέχεια (οι άλλοι δύο μήνες καταγραφής που απομένουν) αναμένεται να δείξει αν η εταιρία – η οποία βασίζεται κυρίως στην κατασκευή σκούτερ – θα κάνει για άλλη μια χρονιά την υπέρβαση στις πωλήσεις, γράφοντας ιστορία.

Η SYM (Sanyang Motor) με έδρα την Ταϊπέι της Ταϊβάν ιδρύθηκε το 1954 και σήμερα κατασκευάζει μοτοποδήλατα, σκούτερ, μοτοσυκλέτες και ATV. Επιπλέον, παράγει μικρά ελαφρά επαγγελματικά οχήματα και μικρά αυτοκίνητα, της Hyundai για την αγορά της Ανατολικής Ασίας.

Το 1962, η SYM δημιούργησε κοινοπραξία με τη Honda, συναρμολογώντας τοπικά δίτροχα της γιαπωνέζικης εταιρίας (όπως θα δείτε και στο video στο τέλος του άρθρου), κι έτσι έγινε ο πρώτος κατασκευαστής μοτοσυκλετών στην Ταϊβάν.

Σήμερα η SYM απασχολεί 2.400 εργαζομένους σε όλο τον κόσμο.

Έχει θυγατρικές σε ΗΠΑ, Κίνα, Ιταλία και Γερμανία και κατασκευάζει σκούτερ, μοτοσυκλέτες και ATV σε εργοστάσια στην Ταϊβάν, την Κίνα και το Βιετνάμ.