fbpx

SYM Jet 14 125/150 EVO 2023: Ακολουθώντας τις γραμμές του Jet Χ και του Joyride

Πλήρης αισθητική ανανέωση… και όχι μόνο

Η SYM έκανε την κίνησή της και άλλαξε εκ βάθρων την εμφάνιση των δημοφιλών και στην Ελλάδα Jet 14 125/150, τα οποία πλέον είναι εκμοντερνισμένα, χρησιμοποιώντας αισθητικά στοιχεία από τα “αδελφά” Jet X και Joyride. Ο εξοπλισμός είναι σαφώς πλουσιότερος, ενώ το 150 χρησιμοποιεί τον πιο εξελιγμένο κινητήρα της εταιρίας.

Το SYM Jet 14 125/150 EVO, με επίπεδο πάτωμα και τροχούς 14 ιντσών, έχει αλλάξει ιδιαίτερα στο μπροστινό τμήμα του που είναι ξανασχεδιασμένο, διατηρώντας τους δύο προβολείς που είναι πλέον LED.

Ο εξελιγμένος υγρόψυκτος τετράχρονος, τετραβάλβιδος κινητήρας στην έκδοση 150 είναι 149 cc με το ψυγείο στον διαμήκη άξονα αποδίδει 14 ίππους στις 8.500 rpm και 1,37 kgm στις 6.500 rpm. (αναμένουμε τα στοιχεία του 125).

Τα φρένα αποτελούνται από δίσκο διαμέτρου 260 mm μπροστά και 240 mm πίσω, με δικάναλο ABS.

Το αμέσως πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι η μεγάλη έγχρωμη LCD οθόνη οργάνων, τη στιγμή που το νέο Jet 14 είναι εξοπλισμένο με σύστημα Keyless 2.0.

Διαθέτει λειτουργία ανάφλεξης έκτακτης ανάγκης που επιτρέπει να ενεργοποιείται το Keyless και να παίρνει μπροστά ο κινητήρας ακόμα και όταν η μπαταρία του μπρελόκ έχει αδειάσει.

Με δεδομένο πως η τοποθέτηση του ρεζερβουάρ είναι πλέον κάτω από το πάτωμα, αυτό υπαινίσσεται ότι και το πλαίσιο είναι ολοκαίνουργιο, τη στιγμή που ο ανεφοδιασμός δεν γίνεται πλέον κάτω από τη σέλα, αλλά από το μπροστινό τμήμα της ποδιάς.

Πέρα από το ότι γίνεται ευκολότερα ο ανεφοδιασμός αφού δεν χρειάζεται να κατέβουν οι επιβαίνοντες από το σκούτερ, δημιουργείται παράλληλα και περισσότερος χώρος κάτω από τη σέλα.

Το ρεζερβουάρ χωράει 7,2 λίτρα, με το ύψος της σέλας να ανακοινώνεται στα 790 mm.

Η θύρα φόρτισης USB είναι πλέον τεχνολογίας Quick Charge 3.0 για ταχύτερη φόρτιση των ηλεκτρικών συσκευών και smartphone.

Αναμένουμε πληροφορίες για την έκδοση των 125 του νέου Jet 14 το οποίο θα είναι πανομοιότυπο με το 150 .

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ