fbpx

SYM JOYMAX Z+ 250: Το σύγχρονο και προσιτό GT

Compact διαστάσεις – δυνατότητες για ταξίδι

Τα Joymax αποτελούν μια γνωστή οικογένεια μοντέλων της SYM με πολυετή παρουσία στη γκάμα της. Η τελευταία έκδοση Z+, αποτελεί το υψηλότερο εξελικτικό βήμα των Joymax, μεταφέροντας την GT κληρονομία στο σήμερα και συνδυάζοντάς την με πλούσιο εξοπλισμό και σύγχρονη σχεδίαση.

Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που το πρώτο Joymax έκανε την εμφάνισή του στους καταλόγους της SYM, δημιουργώντας μια νέα σταθερά στα GT σκούτερ.

Ο τελευταίος, όμως, σταθμός για την έκδοση που παρουσιάζουμε σήμερα, ήταν το Joymax Z, που παρουσιάστηκε το 2018 στην έκθεση EICMA.

Mε βάση αυτό το μοντέλο, η SYM αποφάσισε να διευρύνει ακόμα περισσότερο τις διαθέσιμες επιλογές στη γκάμα της και δημιούργησε την έκδοση Joymax Z+, με το “+” να συμβολίζει την αυξητική τάση σε εξοπλισμό, άνεση και πολυτέλεια.

To SYM Joymax Z+, διατίθεται σε εκδόσεις 125, 250 και 300,  αλλά στην ελληνική αγορά εισάγεται μόνο το 250, οπότε προφανώς θα επικεντρωθούμε σε αυτό.

Ξεκινώντας από τη σχεδίαση και σε σχέση με το «απλό» Joymax Z 250, το Z+ 250 φέρει αλλαγές που εντοπίζονται στο μπροστινό μέρος και ειδικά στη μάσκα.

Αντί του μονού φωτιστικού σώματος, στην προκειμένη περίπτωση έχουμε δύο, ενώ τα φλας έχουν κατέβει πιο χαμηλά στις αιχμές των πλαϊνών πλαστικών.

Η “σχεδιαστική πληροφορία” είναι επίσης πιο πλούσια στην περιοχή της μάσκας, πολυεπίπεδη και με περισσότερες αιχμές.

Τα φώτα είναι LED, συμπεριλαμβανομένου και του stop στην ουρά, ενώ μπροστά τα τμήματα των προβολέων πλαισιώνονται από μια λωρίδα LED λαμπτήρων που επιτελούν DRL λειτουργία. Η ζελατίνα, που είναι ίδια με αυτή του «απλού» Joymax Z 250, είναι μεγάλης επιφανείας και ρυθμίζεται σε δύο θέσεις, χωρίς τη χρήση εργαλείων.

Ο πίνακας οργάνων συνδυάζει αναλογικές και ψηφιακές ενδείξεις, με δύο «ρολόγια» για ταχύμετρο και στροφόμετρο και ανάμεσα τους μια LCD οθόνη με ενδείξεις για στάθμη καυσίμου και θερμοκρασία ψυκτικού υγρού, μεταξύ άλλων.

Η σέλα έχει ένα εμφανές σκαλοπάτι που διαχωρίζει τα τμήματα οδηγού και συνεπιβάτη, ενώ ο αποθηκευτικός χώρος από κάτω της έχει τις απαιτούμενες διαστάσεις για την αποθήκευση δυο φούλφεϊς κρανών, σύμφωνα πάντα με την SYM. Η απόσταση από το έδαφος για το τμήμα της σέλας του οδηγού, είναι στα 770 mm.

Στο εσωτερικό της ποδιάς, υπάρχει επίσης ντουλαπάκι με θύρα USB 3.0 ταχείας φόρτισης ενώ κάτω από τον λαιμό του τιμονιού δεσπόζει ο κεντρικός διακόπτης, που φέρει μαγνητικό αντικλεπτικό κάλυμμα. Η πλήρωση του ρεζερβουάρ γίνεται από τάπα στο κεντρικό τούνελ του πατώματος, η οποία αποκαλύπτεται με το άνοιγμα ενός αρθρωτού καλύμματος.

Ο κινητήρας είναι μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος και τετραβάλβιδος, με χωρητικότητα 249,4 cc. Πληροί φυσικά τις Euro 5 προδιαγραφές και φέρει ειδική αντιτριβική επίστρωση στον κύλινδρο, μια τεχνολογία που έχει αναπτύξει η SYM σε συνεργασία με εταιρίες αεροδιαστημικής.

Αποδίδει 21,5 ίππους στις 7.500 rpm και 2,2 kgm ροπής στις 5.500 rpm, ενώ η κατανάλωση που ανακοινώνει η SYM, είναι 3,1 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα, βάσει του WMTC3 πρότυπου μέτρησης. Το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 12 λίτρα και το βάρος του σκούτερ, πλήρες υγρών, ανέρχεται στα 184 κιλά.

Στα περιφερειακά έχουμε συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι με διαδρομή 100 mm μπροστά και δύο μονά αμορτισέρ, ρυθμιζόμενα ως προς την προφόρτιση του ελατηρίου πίσω, επίσης με διαδρομή 100 mm.

Tα φρένα αποτελούνται από μονό δίσκο μπροστά, διαμέτρου 260 mm με τετραπίστονη δαγκάνα και από μονό δίσκο 240 mm πίσω, με διπίστονη δαγκάνα. Διατίθεται φυσικά ως standard, δικάναλο ABS.

Κυριότερα τεχνικά χαρακτηριστικά του SYM Joymax Z+ 250:

  • Τετραβάλβιδος υγρόψυκτος κινητήρας 249cc
  • Χιτώνιο κυλίνδρου κεραμικής επίστρωσης
  • Ηλεκτρονικός ψεκασμός EFI KEIHIN
  • Ανανεωμένη υψηλού επιπέδου σχεδίαση
  • Compact διαστάσεις για ευέλικτη οδήγηση
  • Νέα φωτιστικά σώματα LED
  • Οπίσθιο φωτιστικό σώμα από 28 LED
  • Ρυθμιζόμενος ανεμοθώρακας 2 θέσεων
  • Εργονομική θέση οδήγησης, σέλα στα 770mm από το έδαφος
  • Φωτιζόμενος αποθηκευτικός χώρος 48 λίτρων για 2 φούλφεϊς κράνη
  • Κλειστός αποθηκευτικός χώρος, με θύρα φόρτισης USB QC3.0
  • Μαγνητική κλειδαριά, πολυδιακόπτης
  • Εύκολη εγκατάσταση σχάρας βαλίτσας ή πλάτης συνεπιβάτη
  • Κεντρικό/πλαϊνό σταντ με διακόπτη ασφαλείας
  • Τετραπίστονη δαγκάνα μπροστά με σωληνάκια υψηλής πίεσης
  • Πιρούνι με καλάμια 37mm και δύο αμορτισέρ ρυθμιζόμενα ως προς την προφόρτιση ελατηρίου
  • Τροχοί 14” εμπρός και 13” πίσω με ελαστικά Maxxis MAPRO

Το SYM Joymax Ζ+ 250 είναι διαθέσιμο προς 4.195 ευρώ από την Γκοργκόλης ΑΕ

Περισσότερες πληροφορίες: sym.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ