fbpx

SYM Maxsym TL 508 ΤCS: Ήρθε-Ανακοίνωση τιμής

Τώρα και με Traction Control

Παρουσιάστηκε πέρσι τον Νοέμβριο στην έκθεση του Μιλάνου και τώρα φτάνει στην αγορά. Το SYM Maxsym TL 508 που κατέκτησε το 2021 στην Ελλάδα την πρώτη θέση στα σκούτερ μεγάλου κυβισμού, για το 2022 αποκτά σύστημα ελέγχου πρόσφυσης του πίσω τροχού. Η τιμή του ανακοινώθηκε στά 8.495 €.

Το best seller της ελληνικής αγοράς των σκούτερ άνω των 500 κυβικών, το SYM Maxsym TL 508, αποκτά κι ένα “ ΤCS” δίπλα στο όνομά του, που σημαίνει Traction Control System.

Πρόκειται για το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης του πίσω τροχού, που βοηθά στη διατήρηση της πρόσφυσης όταν το σκούτερ επιταχύνει σε ολισθηρά οδοστρώματα με μειωμένη πρόσφυση (βρόμικη άσφαλτος, βρεγμένη, με λάσπη, κ.λπ.).

Όταν οι αισθητήρες με τους οποίους είναι εφοδιασμένο το 508, εντοπίσουν απώλεια πρόσφυσης στον οπίσθιο τροχό, το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης παρεμβαίνει μειώνοντας τη δύναμη του κινητήρα μέχρι να αποκατασταθεί η πρόσφυση στον πίσω τροχό.

Ο κινητήρας του SYM Maxsym TL 508 ΤCS παραμένει ίδιος: δικύλινδρος δύο εκκεντροφόρων, 8βάλβιδος 508 cc, με απόδοση 45 ίππων στις 6.750 rpm και 5 κιλών ροπής στις 5.250 rpm.

Τρία μεγάλης διαμέτρου δισκόφρενα (275mm) με δικάναλο ABS, χρησιμοποιούνται στους τροχούς των 15 ιντσών μπροστά και πίσω.

Στις αναρτήσεις συναντάμε ένα ανάποδο πιρούνι και ένα μονό αμορτισέρ πίσω, τοποθετημένο παράκεντρα σε επικλινή θέση, στην αριστερή πλευρά του σκούτερ.

Υπάρχει ρυθμιζόμενη σε ύψος ζελατίνα, προσαρμόσιμα όργανα με τρεις όψεις (γραφικά) και αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα.

Το σύστημα εκκίνησης είναι Keyless, και το 508 είναι εφοδιασμένο με θύρα φόρτισης USB Quick Charge 3.0, η οποία προσφέρει ταχύτερη και πιο ασφαλή φόρτιση.

Το ύψος σέλας βρίσκεται στα 795 mm, το μεταξόνιο στα 1.543 mm, με τη χωρητικότητα του ρεζερβουάρ καυσίμου να φτάνει τα 12.5 λίτρα.

Η κατανομή βάρους ανάμεσα στους δυο άξονες των τροχών του 508 είναι 50/50 (όπως στις σπορ μοτοσυκλέτες) και εγγυάται υψηλή σταθερότητα ακόμα και στη γρήγορη οδήγηση, ενώ τα ελαστικά του (Supermaxx S3) είναι ειδικά σχεδιασμένα αποκλειστικά για τις ανάγκες του σκούτερ.

Η τιμή του SYM Maxsym TL 508 ΤCS του 2022 είναι όπως είπαμε και στον πρόλογο, λίγο χαμηλότερα από τις 8,5 χιλιάδες ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες: sym.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ