fbpx

Niu Diesel: Σκούτερ που λειτουργεί με ντήζελ;

Μοδάτες συμμαχίες

Μπερδευτήκαμε στην αρχή κι εμείς, είναι αλήθεια. Σκουτεράκι Niu Diesel; Σταμάτησε η Niu τα ηλεκτρικά; Επιστρέφει η εταιρία στα ορυκτά καύσιμα; Έβγαλε η Niu σκουτεράκι που καίει πετρέλαιο; Όχι, ηλεκτρικό είναι, αλλά με τέτοιο όνομα θα μπερδέψει κόσμο…

Ο κινέζος κατασκευαστής Niu συνεργάστηκε με την ιταλική μάρκα ρούχων Diesel στη δημιουργία μιας ειδικής έκδοσης του ηλεκτρικού σκούτερ, του Niu MQi GT EVO.

Οπότε όχι, η Niu δεν σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα σκούτερ που θα λειτουργεί με καύσιμο ντίζελ. Υπήρξαν παλαιότερα κάποιες μοτοσυκλέτες που χρησιμοποίησαν πετρελαιοκινητήρες  για να κινηθούν, αλλά μέχρι σήμερα όχι σκούτερ.

Αυτή δεν είναι η πρώτη προσπάθεια της Diesel πάνω σε δίτροχα και σε ειδικές εκδόσεις. Στο παρελθόν η ιταλική εταιρία είχε συνεργαστεί με τη Ducati με στόχο την κυκλοφορία περιορισμένης έκδοσης του power cruiser Diavel.

Tώρα στην περίπτωση του MQi GT EVO, μην περιμένετε μεγάλες αλλαγές: το μοντέλο παραμένει στην ουσία ίδιο, με εξαίρεση κάποιες λεπτομέρειες .

Το ηλεκτρικό σκούτερ Niu, βάσει αυτής της συνεργασίας, στην πραγματικότητα θα έχει ένα αυτοκόλλητο της Diesel στην ποδιά και λογότυπα της εταιρίας στα πλαϊνά καπάκια και κόκκινα γκριπάκια, κι όλα αυτά αυτόματα θα το καθιστούν… special edition.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ