fbpx

Honda: Με 5 νέα ηλεκτρικά σκούτερ μέχρι το 2024!

Η Honda επενδύει άμεσα στα ηλεκτροκίνητα σκούτερ

Η Honda ανακοίνωσε τα μελλοντικά της σχέδια σχετικά με την εκμηδένιση του αποτυπώματος διοξειδίου του άνθρακα των διτρόχων της  έως το 2050, παρουσιάζοντας το πλάνο μέσω του οποίου θα το πετύχει. Από το 2022 και μέχρι το 2024 θα δούμε πέντε (!) ηλεκτρικά σκούτερ που θα προορίζονται και για την Ευρώπη, εκτός από  Ασία, Ιαπωνία και Κίνα… ενώ έπεται συνέχεια

Έχοντας ως πρωταρχικό επίκεντρο των περιβαλλοντικών της στρατηγικών να επιτύχει το μηδενικό αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα για όλα τα δίτροχά της εντός της δεκαετίας του 2040,  η Honda θα επιταχύνει την ηλεκτροκίνηση των μοντέλων της, ενώ παράλληλα θα συνεχίσει να παράγει μοτοσυκλέτες και σκούτερ με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Η Honda σκοπεύει να παρουσιάσει 10 ή και περισσότερα ηλεκτρικά σκούτερ και μοτοσυκλέτες παγκοσμίως έως το 2025 και στοχεύει να αυξήσει τις ετήσιες πωλήσεις ηλεκτρικών μοντέλων σε 1 εκατομμύριο μονάδες μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Επίσης στοχεύει στις 3,5 εκατομμύρια πωλήσεις (που ισοδυναμούν με το 15% των συνολικών πωλήσεων μονάδων της) μέχρι το 2030.

Η Honda αντιλαμβάνεται πως η ηλεκτροκίνηση είναι εξαιρετικά σημαντική, αλλά αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα αποδοχής από πλευράς κοινού, εξαιτίας του μεγαλύτερου βάρους των οχημάτων και των αυξημένων τιμών τους.

Επίσης η ζήτηση για ηλεκτρικά δίτροχα εξαρτάται ιδιαίτερα από τα κρατικά προγράμματα κινήτρων και επιδοτήσεων, αλλά και από την ύπαρξη δικτύων φόρτισης.

Ως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μοτοσυκλετών στον κόσμο, η Honda θα συνεχίσει να ηγείται της βιομηχανίας σε αυτή την «εποχή της εκμηδένισης εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα», εξακολουθώντας να προσφέρει τη «χαρά της οδήγησης» με τα ηλεκτρικά σκούτερ και τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες της, προσφέροντας προϊόντα με νέα αξία και αξιοποιώντας το υψηλό επίπεδο της τεχνολογίας που διαθέτει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ