fbpx

Γερμανία 2022: “Αλλού” οι πωλήσεις maxi scooter

Οι Γερμανοί σκουτερίστες και οι ιδιοτροπίες τους

Δύσκολα μπορεί να φανταστεί κάποιος ποια είναι τα πιο ευπώλητα μεγάλα maxi scooter στη Γερμανία, άντε τα δυο πρώτα τα πετυχαίνεις, τα επόμενα τρία όμως… με τίποτα.

Το έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν: το μπεστ σέλερ μοντέλο της μιας χώρας μπορεί να είναι στον πάτο της λίστας της άλλης, το κορυφαίο να είναι έσχατο, αφού οι προτιμήσεις της κάθε χώρας ορίζονται από πλήθος ιδιαίτερων παραμέτρων.

Η Γερμανία για παράδειγμα είναι μια από τις χώρες που ξεκίνησε πρόσφατα, τα τελευταία χρόνια, να αγοράζει σκούτερ και βγάζει πρώτο σε πωλήσεις ένα σκούτερ που ούτε στην πατρίδα του την Ιταλία δεν μπαίνει στο Top10: τη Vespa GTS 300!

H Ελλάδα από την άλλη “ψηφίζει” κάθε χρόνο “ψηλόροδα”-με 16άρηδες τροχούς διαρκώς, με αμείωτο ενδιαφέρον.

Τι έχει γίνει όμως στη Γερμανία τη χρονιά που μας πέρασε; Ποια ήταν τα μεγάλα maxi scooter που διακρίθηκαν; Διαβάστε παρακάτω και “θαυμάστε”.

Αποθηκευτικοί χώροι, άνεση και επιδόσεις είναι οι τρεις άξονες που απασχολούν τους Γερμανούς σκουτερίστες όταν πρόκειται να αγοράσουν μεγάλο maxi scooter. Το θέμα της τιμής έπεται.

Το Honda Forza 750 είναι το ταχύτερο σκούτερ όλων και αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι ξεκάθαρα το γεγονός πως κάτω από τα πλαστικά του αναπνέει μια μοτοσυκλέτα.

Με το πατενταρισμένο αυτόματο κιβώτιο DCT της Honda και την μπόλικη ιπποδύναμη, αλλά και την πιο σπορ πινελιά στην κατηγορία, δεν έχει αντίπαλο στον τομέα των επιδόσεων. Οι Γερμανοί σκουτερίστες το ανεβάζουν στη θέση Νο1 των μεγάλων σκούτερ.

Δεύτερο είναι το Yamaha TMAX Tech MAX γι’ αυτούς που αναζητούν τον μεγαλύτερο δυνατό εξοπλισμό στην κατηγορία των maxi scooter, αν και η τιμή του είναι παραδοσιακά “τύπου TMAX”, δηλαδή υψηλή.

Πρόκειται για ένα σκούτερ (και αυτό με δομικά στοιχεία μοτοσυκλέτας) το οποίο μπορείς να οδηγήσεις μέσα από την κυκλοφοριακή συμφόρηση της πόλης με άνεση και παράλληλα θα μεταφέρει χωρίς κόπο δύο άτομα σε κοντινά ή μακρύτερα ταξίδια. Αυτά εκτίμησαν οι Γερμανοί πάνω στο TMAX και γι’ αυτό το τίμησαν με πωλήσεις.

Το επόμενο στη λίστα είναι το Suzuki Burgman 400, ένα κλασικό σκούτερ σε σύγκριση με τα δυο προηγούμενα, το οποίο μπορεί να είναι εξαφανισμένο από τις πωλήσεις σε όλη την Ευρώπη, αλλά διακρίνεται στη Γερμανία.

Μπορεί να μην βρίσκεται στο επίπεδο του εξοπλισμού των παραπάνω maxi scooter, αλλά τα δυνατά του σημεία εντοπίζονται στην ξέγνοιαστη και άνετη οδήγηση.

Ένα ακόμα πιο σπάνιο για τις άλλες αγορές σκούτερ που γνωρίζει επιτυχία στη Γερμανία, είναι το γαλλικό τρίτροχο Peugeot Metropolis SW, αφού οι σκουτερίστες το προτιμούν λόγω του παραπάνω τροχού που το κάνει ασφαλέστερο στις πιο αντίξοες καιρικές συνθήκες.


Επίσης εκτιμάται δεόντως ο, περισσότερος των υπολοίπων, χώρος αποθήκευσης, ενώ θεωρείται πλεονέκτημα το γεγονός ότι μπορεί να το οδηγήσει κάποιος με δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου.

Τέλος, το Top5 των maxi scooter της Γερμανίας κλείνει με μια ακόμα έκπληξη, αφού συναντάμε το ακριβό ηλεκτρικό BMW CE 04, που ειναι ένας εντελώς νέος παίκτης στην αγορά και επεκτείνει τον ορισμό του maxi scooter λίγο πιο πέρα.

Με ιδιαίτερη, “εξωστρεφή” σχεδίαση και ηλεκτροκινητήρα, ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και αρέσει σε μια πολύ ιδιαίτερη ομάδα αγοραστών.

Παρά το μεγάλο του μεταξόνιο και βάρος έχει καλές εκκινήσεις και αποθηκευτικό χώρο που χωράει ένα full-face κράνος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ