fbpx

Honda PCX160 Midnight Race Edition: Σπορ και “Dark” έκδοση

H Ταϊλάνδη και οι “νόστιμες” ειδικές εκδόσεις της

Έχουμε ξαναπαρουσιάσει στο Scooternet ειδική έκδοση Honda PCX160 από την Ταϊλάνδη, μια χώρα όπου το mini GT μοντέλο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές. Η τωρινή, πιο πρόσφατη έκδοση λέγεται Midnight Race Edition… για τις νυχτερινές κόντρες με σκούτερ στη Νοτιοανατολική Ασία.

Δεν σταματά να δημιουργεί νέες εκδόσεις η Honda Τhailand, μια πολύ δυναμική αντιπροσωπεία, σε μια χώρα που διαθέτει μάλιστα εργοστάσια της γιαπωνέζικης εταιρίας, τα οποία έχουν τη φήμη ότι κατασκευάζουν ποιοτικές μοτοσυκλέτες και σκούτερ, πολύ κοντά στα υψηλά πρότυπα “Made in Japan”. 

Όπως έγινε και στο παρελθόν, έτσι και τώρα η Honda προορίζει το PCX 160 Midnight Race Edition για παραγωγή σε περιορισμένο αριθμό, για μια τεράστια αγορά, αυτή της Ταϊλάνδης, που απορροφά κοντά στα 1,8 με 2,0 εκατομμύρια δίτροχα κάθε χρόνο!

Αλλάζοντας τα χρώματα, χρησιμοποιώντας ένα βαθύ μπλε και μαύρο, το γνωστό mini GT της εταιρίας που έγραψε ιστορία από τη μέρα που παρουσιάστηκε προσδιορίζοντας τον όρο compact σκούτερ πόλης, εμφανίστηκε στην Ταϊλανδέζικη αγορά το 2021, φορώντας τον εξελιγμένο τετραβάλβιδο κινητήρα των 157 κυβικών (ίδιο με αυτόν που έχουμε εμείς στο SH150).

H Honda Ταϊλάνδης ορθά ονομάζει το μοντέλο PCX 160 και η πρώτη ειδική έκδοση ήρθε στα τέλη του 2021: ήταν η η PCX 160 Sportive Ride Edition, με μαύρο/κόκκινο χρωματικό συνδυασμό.

Στις αρχές του 2023 παρουσιάστηκε το PCX 160 Midnight Race Edition με περισσότερο χρώμα από την προηγούμενη έκδοση και μπλε, ταιριαστές χρυσές/μπρονζέ ζάντες, χρυσές πινελιές και μεγάλα λογότυπα PCX στην ποδιά, αλλά κυρίως δίχρωμη σέλα που τονίζει τον σπορ χαρακτήρα του σκούτερ.

Μόλις εμφανίστηκε στην Ταϊλάνδη, οι Ιάπωνες δημοσιογράφοι άρχισαν να πιέζουν τη μητέρα Honda  να εισάγει το Midnight Race Edition και στην Ιαπωνία.

Πιστεύουν πολύ στη δυναμική του, δεδομένου βεβαίως πως το PCX 125 είναι το μπεστ σελερ σκούτερ στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, έχοντας πετύχει 21.300 πωλήσεις το 2021 και 17.300 το 2022. Αντίστοιχα ανά έτος, το PCX160 είχε πετύχει 6.667 και 5.603 ταξινομήσεις.

Με τη βασική διαφορά του Honda PCX 160 στην Ταϊλάνδη να επικεντρώνεται στο δισκόφρενο που βρίσκεται στον πίσω τροχό και δικάναλο ABS, σε αντίθεση με το ευρωπαϊκό PCX (το οποίο επιμένει στο ταμπούρο), το 160 αποδίδει 15,8 ίππους, φοράει ένα μεγαλούτσικο ντεπόζιτο 8,1 λίτρων και ζυγίζει 132 κιλά.

Οι τροχοί του είναι κλασικά 14 ιντσών μπροστά και 13 πίσω και το PCX160 κοστίζει  κοντά στις 3.100 δολάρια ΗΠΑ.

Πιστεύουμε πως με μια τόσο κομψή διχρωμία και με το πλεονέκτημα του μεγαλύτερου κινητήρα, σε σχέση με το 125, που παρεμπιπτόντως είναι το δημοφιλέστερο σκούτερ της Honda στην Ελλάδα, τερματίζοντας τέταρτο στην κατάταξη το 2022 με 1.700 πωλήσεις (!),  το 160 θα σημείωνε εμπορική επιτυχία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ