fbpx

Bajaj Chetak EV: Ηλεκτρικό στην Ευρώπη με την ΚΤΜ

Ινδικό και ηλεκτρικό

Το ηλεκτρικό σκούτερ της ινδικής Bajaj, το Chetak, θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη από το 2024, μέσω της “θυγατρικής” KTM, αφού ως γνωστόν η Bajaj κατέχει το 48% των μετοχών της αυστριακής εταιρίας.

Το ηλεκτρικό σκούτερ Bajaj Chetak θα κάνει το ντεμπούτο του στην ευρωπαϊκή αγορά το 2024, μέσω των αντιπροσωπειών της KTM, της πρώτης σε παραγωγή και πωλήσεις ευρωπαϊκής εταιρίας μοτοσυκλετών. Παράλληλα, η αυστριακή μάρκα εργάζεται επίσης για τη δική της ηλεκτρική μοτοσυκλέτα που αναμένεται να κυκλοφορήσει τα επόμενα χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, ο κύριος Stefan Pierer, ο Διευθύνων Σύμβουλος της KTM AG, είπε σε επιλεγμένα μέσα ενημέρωσης της Ινδίας πως: “Θα λανσάρουμε το Chetak το 2024″.

“Μπορεί να βγει στους δρόμους μετά τον Μάρτιο του 2024, καθώς είναι η περίοδος έναρξης της σεζόν των πωλήσεων στην Ευρώπη. Η τιμή του θα είναι πολύ ανταγωνιστική κοντά στα κινεζικά και ταϊβανέζικα μοντέλα και θα διανεμηθεί σε όλες τις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης”.

Ο Pierer είπε ότι θέλει να διατηρήσει το εμπορικό σήμα Chetak καθώς είναι διάσημο και έχει πλούσια ιστορία. “Η δεύτερη γενιά των Chetak (η πρώτη ήταν αντιγραφή της “σιδερένιας” κλασικής Vespa) είναι συμφέρουσα, αφού πρόκειται για γνωστό εμπορικό σήμα και έτσι θα εξοικονομήσουμε χρήματα για το μάρκετινγκ. Δεύτερον, η Chetak έχει μεγάλη ιστορία στην Ινδία και αυτό θα μας βοηθήσει στις πωλήσεις”.

Σημειώστε πάντως πως το ηλεκτρικό Bajaj Chetak για λόγους παράδοσης είναι και αυτό μεταλλικό (!) από πρεσαριστή λαμαρίνα, όπως και οι μοντέρνες Vespa.

Παράλληλα, η KTM εργάζεται πάνω σε μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα μαζί με την Bajaj Auto, η οποία είναι πιθανό να βγει στους δρόμους τα επόμενα χρόνια και να περάσει και στην ινδική αγορά.

Ο Pierer βρέθηκε στην Ινδία, και πιο συγκεκριμένα στο εργοστάσιο του Chakan της Bajaj Auto, για τον εορτασμό του 1 εκατομμύριου μοτοσυκλετών KTM (μοντέλα 250 και 390 ΚΤΜ, Husqvarna) που έχουν κατασκευαστεί από την Bajaj στην Ινδία.

Η Bajaj-KTM χρειάστηκε 12 χρόνια για να φτάσει σε αυτό το ορόσημο και ο Pierer πιστεύει ότι το επόμενο εκατομμύριο θα έρθει σχεδόν στο μισό χρονικό διάστημα, σε πέντε ή έξι χρόνια.

Το ημερολογιακό έτος 2022, η KTM πούλησε παγκοσμίως περίπου 330.700 μονάδες, με την Ινδία να απορροφά σχεδόν το 40 τοις εκατό ή 150.000 μονάδες.

Περισσότερες πληροφορίες: www.chetak.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ