fbpx

PIAGGIO MEDLEY 125ie ABS/150ie ABS: Ανάκληση για πλαίσια

Πλαίσια και Medley

Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι σύντομα και στην Ελλάδα πρόκειται να ανακοινωθεί ανάκληση ασφαλείας, για τα σκούτερ Piaggio Medley 125 και Piaggio Medley 150. Η ανάκληση αφορά στην αντοχή του πλαισίου, τηνπιθανότητα να κοπεί κάτω από υψηλά φορτία.

Ανακαλούνται για λόγους ασφαλείας τα σκούτερ Piaggio Medley 125 ie ABS και Piaggio Medley 150 ie ABS 4T προδιαγραφών Euro4 κατασκευής 2016, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ευρωπαϊκού συστήματος προειδοποίησης επικίνδυνων προϊόντων RAPEX, που εκδόθηκε την 42η εβδομάδα του 2017 (υπ.αριθμ. A12/1436/17).

Η ανάκληση ξεκίνησε από την Πολωνία και έπειτα επεκτάθηκε στη Σουηδία και την Ολλανδία.

Τα Piaggio Medley είναι κατασκευασμένα στο Βιετνάμ και η ανακοίνωση χαρακτηρίζεται από την υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σαν “υψηλού κινδύνου” (Serious Risk), αναφέροντας ότι: “το πλαίσιο μπορεί να κοπεί, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια της σταθερότητας του οχήματος κατά την χρήση και στη συνέχεια να προκληθεί ατύχημα”.

Όπως είπαμε και παραπάνω η ανάκληση αφορά στα Medley 125 και Medley 150, που έχουν κατασκευαστεί το 2016 (με αριθμό έγκρισης: e11*168/2013*00010*00 Type: MA0A).

Yπενθυμίζουμε ότι για τον ίδιο λόγο (πλαίσια) έχουν ανακληθεί στο πρόσφατο παρελθόν τα Piaggio Liberty 50 iGet, καθώς και τα Piaggio Liberty 125 και Piaggio Liberty 150 iGet, τα οποία επίσης κατασκευάζονταν στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Βιετνάμ.

Στην Ελλάδα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα ανάκληση για τα Medley, αλλά έγκυρες πηγές μας πληροφορούν ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί σύντομα. Μείνετε συντονισμένοι.

(τελευταία ενημέρωση: απ’ ότι μας πληροφορούν αναγνώστες, έχουν σταλεί επιστολές στους ιδιοκτήτες που αφορά η ανάκληση, για προσαρμογή “κιτ επισκευής πλαισίου”, αλλά και πάλι μέχρι στιγμής ΔΕΝ υπάρχει δημοσιοποιημένη, επίσημη ανάκληση από την εταιρία)

Πηγή: ec.europa.eu

(* Το RAPEX είναι το ευρωπαϊκό σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για επικίνδυνα προϊόντα. Όπως αναφέρεται στην αντίστοιχη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης: “Εξασφαλίζει ότι οι πληροφορίες σχετικά με επικίνδυνα προϊόντα που αποσύρονται από την αγορά και/ή ανακαλούνται από τους καταναλωτές οπουδήποτε στην Ευρώπη μεταφέρονται ταχύτατα μεταξύ των κρατών μελών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να ληφθούν κατάλληλα μέτρα σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση”. )

Η ανάκληση της ΕΕ, που αφορά στα Piaggio Medley 125/150

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ