fbpx

PIAGGIO: Ανάκληση Piaggio Liberty 125/150iGet

Πρόβλημα στο πλαίσιο

Πεντακόσια εβδομήντα επτά σκούτερ της Piaggio ανακαλούνται σύμφωνα με τη Γενική Γραµµατεία Βιοµηχανίας στην Ελλάδα, λόγω κινδύνου θραύσης του πλαισίου όταν δεχθεί μεγάλο φορτίο.

Η ανάκληση αφορά στα μοντέλα Piaggio Liberty 125 iGet και Piaggio Liberty 150 iGet, που είναι η τελευταία έκδοση της οικογένειας Liberty και σύμφωνα με την αντιπροσωπεία θα πρέπει να γίνει επιδιόρθωση του πλαισίου με κιτ ενίσχυσης.

liberty-150-5

H Γενική Γραµµατεία Βιοµηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία ΠΙΑΤΖΙΟ ΕΛΛΑΣ Α.Ε., σε συνεργασία µε το Τµήµα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της ∆ιεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί πρόγραµµα ανάκλησης των παραπάνω σκούτερ της Piaggio και αφορά 577 μονάδες που έχουν κατασκευαστεί τα έτη 2015 και 2016, “στα οποία υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί θραύση του πλαισίου υπό µεγάλο φορτίο, µε κίνδυνο για την ασφάλεια του αναβάτη”, όπως αναφέρει το δελτίο τύπου και συμπληρώνει ότι “Μέχρι σήµερα δεν έχει αναφερθεί καµία περίπτωση ατυχήµατος, που να σχετίζεται µε το συγκεκριµένο θέµα”.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω σκούτερ θα ενηµερωθούν εγγράφως µέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στα συµβεβληµένα συνεργεία του δικτύου της Piaggio σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει τοποθέτηση κιτ ενίσχυσης του πλαισίου, χωρίς καµία οικονοµική επιβάρυνση για τον ιδιοκτήτη.

liberty-125-12

Τα συγκεκριμένα σκούτερ Piaggio Liberty 125 iGet και Piaggio Liberty 150 iGet κατασκευάζονται από θυγατρική της Piaggio στο Βιετνάμ και χρησιμοποιούν εξελιγμένο κινητήρα της εταιρίας iGet με 3 βαλβίδες – όπως πρώτοι στην Ευρώπη είχαμε δημοσιεύσει στο ScooterNet (πατήστε εδώ για να διαβάσετε την είδηση).

Η ανάκληση ξεκίνησε από τη Γερμανία και δημοσιεύθηκε μέσω του Ευρωπαϊκού δικτύου ανακλήσεων στις 25 Οκτωβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά µε την Τεχνική ∆ιεύθυνση της ΠΙΑΤΖΙΟ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. στο τηλ. 210- 7572100 και στο φαξ 210-7572101.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ