fbpx

HONDA: ΑΝΑΚΛΗΣΗ 29,0 ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

Περί μίζας και καλωδίωσης ο λόγος

Η ποιότητα κατασκευής και η αξιοπιστία είναι δύο αξίες που συνοδεύουν το όνομα της Honda εδώ και δεκαετίες. Πάνω σε αυτή τη λογική η γιαπωνέζικη εταιρία ανακαλεί σχεδόν 30 χιλιάδες μοτοσυκλέτες και σκούτερ στην Ιαπωνία. Όσον αφορά στην Ευρώπη δεν υπάρχει ακόμα ανακοίνωση.

Για να εμπιστεύεσαι όμως μια εταιρία αυτή πρέπει να παραδέχεται και τα λάθη της, άρα να πραγματοποιεί ανακλήσεις ασφαλείας. Είναι μια κοινή τακτική αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, όταν μια εταιρία δηλαδή ανακοινώνη ανάκληση αυτό να θεωρείται από πολλούς ως αδυναμία, ως αρνητικό στοιχείο για το όνομα της εταιρίας. Το αντίθετο βεβαίως συμβαίνει αφού οι ανακλήσεις δηλώνουν τον σεβασμό προς τον καταναλωτή και βελτιώνουν την ποιότητα των προϊόντων.

122

Honda Forza 300

HondaIntegra750-003

Honda Integra 750

Η ανακοίνωση της Honda στην Ιαπωνία αφορά 29.232 μοτοσυκλέτες και σκούτερ, 37 διαφορετικά μοντέλα που έχουν κατασκευαστεί από το 2013 μέχρι 2015, τα οποία μοιράζονται τον ίδιο διακόπτη μίζας (μπουτόν) και το ηλεκτρικό κύκλωμα που τον συνοδεύει. Η ανακοίνωση αναφέρεται στην αδιαβροχοποίηση του κουμπιού που είναι ελλειπής και ότι η πιθανή είσοδος νερού μπορεί να δημιουργήσει βραχυκύκλωμα. Λόγω αυτού ο κινητήρας μπορεί να σβήσει ή να πάρει φωτιά η καλωδίωση.

Τα μοντέλα σκούτερ που μας αφορούν (αφού αν ισχύει για την Ιαπωνία θα πρέπει να ισχύει και για την Ευρώπη) είναι τα Integra 750 και Forza 300. To πιθανότερο είναι το εξάρτημα, η κατασκευή, ο προμηθευτής να είναι κοινά σε Ιαπωνία και Ευρώπη.
Οι συνεργάτες της Honda στην Ιαπωνία έχουν ενημερωθεί ώστε να ελέγχουν το προβληματικό εξάρτημα και να το αλλάζουν με ένα νέο, ενώ πρέπει να αλλάζει η καλωδίωση αν έχει σημάδια φθοράς.

Η τελευταία ανάκληση για σκούτερ της Honda που έγινε στην Ελλάδα ήταν τον Δεκέμβριο του 2014 αφορούσε στις τρόμπες βενζίνης των Honda SH Mode 125 και Honda Forza 300.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ