fbpx

PIAGGIO-GILERA: ΑΝΑΚΛΗΣΗ 40.000 ΣΚΟΥΤΕΡ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Τα Gilera Runner στο επίκεντρο

Η απόφαση του Δικαστηρίου της πόλης της Πίζας που εξεδώθει την 17η Μαρτίου ορίζει σαν “προληπτικό μέτρο” την ανάκληση των σκούτερ Gilera Runner πρώτης γενιάς της Piaggio στην Ιταλία.

Η Piaggio πρέπει να στείλει συστημένη επιστολή με απόδειξη παράδοσης σε περισσότερους από 40 χιλιάδες ιδιοκτήτες Gilera Runner, πρώτης γενιάς που παρήχθησαν από το 1998 μέχρι το 2005, που θα τους ειδοποιεί για τους κινδύνους που μπορούν να προκληθούν από το scooter τους και τους προσκαλεί να πάνε σε εξουσιοδοτημένους συνεργάτες της εταιρίας.

Gilera_Runner_2

Gilera_Runner_1

Επίσης η απόφαση του δικαστηρίου ορίζει να ενημερωθεί η οργάνωση Altroconsumo (ένωση καταναλωτών στην Ιταλία, που ξεκίνησε τη δικαστική διαμάχη), με δελτίο τύπου, το οποίο θα δημοσιευτεί επίσης και στις εφημερίδες La Stampa, Corriere della Sera και La Repubblica, καθώς και σε περιοδικά για δύο τροχούς.

Η υπόθεση των Gilera Runner τραβάει καιρό – το Scooternet το είχε δημοσιεύσει ήδη από τον Φεβρουάριο του 2013 – αφού η Altroconsumo υποστήριζε ότι το scooter ήταν επικίνδυνο, λόγω της τοποθέτησης του ρεζερβουάρ καυσίμου που βρισκόταν στο εμπρόσθιο τμήμα του οχήματος, χαμηλά τοποθετημένο πίσω από τον λαιμό του πλαισίου. Σε περίπτωση σύγκρουσης μπορεί να σπάσει το ντεπόζιτο του Runner και να διαφύγει βενζίνη και έτσι πιθανότητα να προκληθεί φωτιά, με κίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα των αναβατών.

Οι δοκιμές που οργανώθηκαν από το Altroconsumo βιντεοσκοπήθηκαν και παραδόθηκαν στο πρώτο δικαστήριο το οποίο απέρριψε τις κατηγορίες για την επικινδυνότητα του σκούτερ. Αυτά τον Σεπτέμβριο 2011 και έκτοτε έχουν γίνει τρια ακόμα δικαστήρια, μέχρι να φτάσουμε στη σημερινή απόφαση.

Πηγή: www.insella.it

Gilera_Runner_3

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ