fbpx

PIAGGIO: Ανακλήσεις μοντέλων

Ανάκληση 3 μοντέλων για λόγους ασφαλείας

H Piaggio Hellas ανακοίνωσε πρόγραμμα ανάκλησης των σκούτερ Piaggio Zip 50 2Τ και Piaggio Zip 50 4Τ με δίχρονο και τετράχρονο κινητήρα αντίστοιχα. Παράλληλα υπάρχει μια ακόμα ανάκληση για Piaggio που έρχεται από την Ευρώπη.

Η πρώτη ανάκληση έγινε στην Ελλάδα και αφορά ελαττωματικό αισθητήρα στάθμης καυσίμου για τα σκούτερ ZIP 50 2T, ZIP 50 4T, με έτος παραγωγης το 2015.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι στα επηρεαζόµενα scooter έχουν τοποθετηθεί ελαττωµατικοί αισθητήρες στάθµης καυσίµου που ενδέχεται να προκαλέσουν διαρροή καυσίµου, µε κίνδυνο πυρκαγιάς.

15-zip-502ts

Piaggio ZIP 50 2T, ZIP 50 4T

Στους ιδιοκτήτες των παραπάνω σκούτερ θα σταλούν προσωπικές επιστολές για να ενημερωθούν.

Όμως σύμφωνα με το ευρωπαϊκό σύστημα Rapex υπάρχει μια ακόμα ανάκληση (υπ. αριθμ. A12/1051/16) που αφορά στο Piaggio Liberty 50 iGet που και αυτό ανακαλείται για λόγους ασφαλείας, με σοβαρότερο πρόβλημα απ’ ότι των Zip.

Piaggio Liberty 50 iGet

Piaggio Liberty 50 iGet

Η ανάκληση που έγινε στη Σουηδία και την Ολλανδία, αφορά στο νέο μοντέλο, κατασκευής έτους 2016 το οποίο ενδέχεται να κόψει τον σκελετό του.

Η ανακοίνωση αναφέρει συγκεκριμένα ότι “το πλαίσιο μπορεί να σπάσει κάτω από μεγάλο φορτίο, προκαλώντας ατύχημα για τον αναβάτη”.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει ανακοίνωση ανάκλησης για το συγκεκριμένο μοντέλα σε άλλη χώρα της Ευρώπης πέραν της Σουηδίας και της Ολλανδίας.

Piaggio Liberty 50 iGet

Piaggio Liberty 50 iGet

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ