fbpx

Γερμανία 2024 : Ολοένα και ισχυρότερα τα σκούτερ

Αυξάνονται διαρκώς οι πωλήσεις των σκούτερ στη Γερμανία

Η Γερμανία, μια παραδοσιακά “μοτοσυκλετιστική” αγορά, όπως και οι άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, “εκ-σκουτερίζεται” στο πέρασμα του χρόνου, τη στιγμή που η αγορά μοτοσυκλέτας παραμένει σταθερή ή με μικρή πτώση πωλήσεων.

Φαίνεται πως και οι Γερμανοί δικυκλιστές μαθαίνουν συν το χρόνο τι σημαίνει σκούτερ, ακολουθώντας το παράδειγμα των Ιταλών, Γάλλων και Ισπανών, αλλά και των Ελλήνων βεβαίως συναδέλφων τους, που προτιμούν τα πρακτικά αυτά δίτροχα έναντι των μοτοσυκλετών.

Τα μεγάλα σκούτερ και τα σκούτερ 125 κυβικών εκατοστών αυξήθηκαν κατά 20%, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2024.

Η  γερμανική αγορά των δύο τροχών συνολικά (σκούτερ και μοτοσυκλέτες) αυξήθηκε κατά 4,9 τοις εκατό τους δύο πρώτους μήνες του 2024, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Το έτος 2024 έχει δει συνολικά 24.403 νέες ταξινομημένες μοτοσυκλέτες και σκούτερ. Μόνο τον Φεβρουάριο, 17.410 δίκυκλα ταξινομήθηκαν στη Γερμανία, 3.265 από τα οποία ήταν σκούτερ.

Σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, τα σκούτερ 125 κυβικών κατάφεραν να αυξηθούν κατά 19,7 τοις εκατό και τα μεγάλα σκούτερ με περισσότερα από 125 κυβικά κατά 22,4 τοις εκατό.

Θα γεμίσει μέσα στα επόμενα χρόνια η πατρίδα των BMW με σκούτερ; Δεν αποκλείεται τίποτα…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ