fbpx

BITUBO: ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ HONDA SH 150

Τιθασσεύοντας τους δρόμους

 Η γνωστή ιταλική, εξειδικευμένη στο χώρο των αναρτήσεων Bitubo παρουσίασε πρόσφατα τα εξελιγμένα της αμορτισέρ, που υπόσχονται βελτίωση στη λειτουργία της οπίσθιας ανάρτησης, για το καινούργιο σκούτερ Honda SH 150.

Όπως είχαμε αναφέρει στην πρώτη επαφή με το Honda SH 150, σε αποστολή μας στην Ιταλία, αλλά και αργότερα στη δοκιμή του scooter στην Ελλάδα, το δημοφιλές 150άρι διαθέτει μια σκληρή οπίσθια ανάρτηση που θα κουράσει τον αναβάτη και τον συνεπιβάτη σε δρόμους με πολλές ανωμαλίες στην επιφάνειά του.

 Πέρα από το να προσφέρει μεγαλύτερη άνεση, αναβάτη και συνεπιβάτη, στόχος της BITUBO ήταν να βελτιώσει την οδική συμπεριφορά, παρεμβαίνοντας και στους τρεις τομείς της λειτουργίας των αμορτισέρ. Την προφόρτιση – σκληρότητα του ελατηρίου – την απόσβεση της συμπίεσης και την απόσβεση επαναφοράς του αμορτισέρ.

Όσον αφορά στο ελατήριο, στην περίπτωση των BITUBO αυτό δεν είναι ενιαίο (μονό) αλλά αποτελείται από δύο στελέχη, δύο διαφορετικά ελατήρια που αντιδρούν με άλλο τρόπο στην πίεση, αλλά και διαφοροποιούνται στην απόσταση των σπειρών μεταξύ τους.

Το κόκκινο, μακρύτερο ελατήριο, απορροφά τα μικρά χτυπήματα που προέρχονται από τις δυνάμεις που εξασκεί ο δρόμος στον τροχό, για αυτό το λόγο έχει και πιο πυκνές -πιο κοντά μεταξύ τους – σπείρες.

Το μικρότερο σε μήκος ελατήριο, το άσπρο με τις αραιότερες σπείρες έχει σαν σκοπό να φροντίσει τις μεγαλύτερες δυνάμεις, άρα τις βαθύτερες λακκούβες του δρόμου. Με αυτό τον τρόπο επιτυχγάνεται η προοδευτική λειτουργία των αμορτισέρ: το κόκκινο ελατήριο “διαβάζει”-ακολουθεί τις μικρές ανωμαλίες του δρόμου και συγχρόνως όταν οι ανωμαλίες μεγαλώνουν τότε πιάνει δουλειά το άσπρο-σκληρότερο ελατήριο.

Τα νέα αμορτισέρ της ιταλικής εταιρίας είναι ειδικά σχεδιασμένα για το πιο καλοπουλημένο σκούτερ της Honda στην Ελλάδα, μετά το “αδελφάκι” PCX 150, που παράλληλα είναι και κορυφαίο σε πωλήσεις σκούτερ του Α’ εξαμήνου 2013 στην Ιταλία.  Τα αμορτισέρ της BITUBO είναι λαδιού/αερίου,  κατασκευασμένα από χάλυβα ειδικής επεξεργασίας που εγγυάται υψηλή αντοχή και κράμα αλουμινίου και διαθέτουν ρύθμιση προφόρτισης του ελατηρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Σπ. Αλεξόπουλος, Δημητρακοπούλου 22 Κουκάκι, τηλ.  210 9222776  ή τη διεύθυνση www.alexopoulos.gr, αλλά και alexopoulosltd.blogspot.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ