fbpx

AΒUS GRANIT DETECTO 8000: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Στην κορυφή των κλειδαριών δισκόφρενου

Δείτε την Abus στις φωτογραφίες και πείτε τη γνώμη σας: είναι μια κλειδαριά δισκόφρενου για σκούτερ και μοτοσυκλέτες έτσι; Κι εμείς αυτό νομίζαμε. Μέχρι που είδαμε την κλειδαριά από κοντά, αφήσαμε την οθόνη του υπολογιστή δηλαδή, “πήγαμε στο live”… και “πάθαμε”. Αυτό δεν είναι κλειδαριά είναι “θωρηκτό”. Κυρίες, κύριοι η Abus Granit Detecto 8000 μας αποκαλύπτεται.

Η κλειδαριά είναι ένα κόσμημα, αντιλαμβάνεσαι αμέσως την εξαιρετική κατασκευή της όχι μόνο δια γυμνού οφθαλμού, αλλά κυρίως όταν την πάρεις στα χέρια σου. Πήγαμε στην αντιπροσωπεία των ABUS στην Ελλάδα (εταιρία Σπύρος Αλεξόπουλος ΕΠΕ) για να την δούμε από κοντά και τελικά άξιζε τον κόπο.

Κατ’ αρχήν ζυγίζει 1,5 κιλά και αυτό σε εντυπωσιάζει άμεσα, τη στιγμή που το φινίρισμά της θυμίζει κόσμημα βιομηχανικού σχεδιασμού. Θαμπές οι εσωτερικές κοιλότητες – στιλπνές οι εξωτερικές. Το λογότυπο της φημισμένης γερμανικής εταιρίας είναι χαραγμένο πάνω στην επιφάνεια που φιλοξενεί και τον μηχανισμό κλειδώματος.

Abus Granit Detecto 8000

Abus Granit Detecto 8000

  • Η “γλώσσα”-έμβολο που μπαίνει μέσα στην τρύπα του δίσκου, ασφαλίζοντάς τον, έχει διάμετρο 14 χιλιοστών, ενώ το σώμα της κλειδαριάς με τα στοιχεία που την απαρτίζουν είναι κατασκευασμένα από μεταλλικό σώμα που έχει δεχθεί ειδική διαδικασία σκλήρυνσης.
  • Ενσωματωμένη πάνω στην κλειδαριά Abus Granit Detecto 8000 είναι συναγερμός με “τρισδιάστατη” ευαισθησία (σύστημα ABUS 3D) που στην πράξη σημαίνει ότι κάθε κίνηση της κλειδαριάς γίνεται αντιληπτή και ενεργοποιείται συναγερμός έντασης τουλάχιστον 100 dB.
  • Το ότι υπάρχει συναγερμός δεν σημαίνει ότι αυτός μπορεί να ενεργοποιηθεί κατά λάθος, καθώς μεταφέρεται (και δεν χρησιμοποιείται η κλειδαριά) αφού υπάρχει σύστημα ανίχνευσης δισκόφρενου στο εσωτερικό του.
  • Διαφορετικά ηχητικά σήματα ενημερώνουν τον χρήστη για την μπαταρία, την ενεργοποίηση και την κατάσταση του συναγερμού.
  •  Η Detecto 8000 διαθέτει κύλινδρο τύπου ABUS X-Plus για υψηλότερη προστασία από προσπάθειες παραβίασης της κλειδαριάς.
  •  Δίδεται με δύο κλειδιά, εκ των οποίων το ένα έχει ενσωματωμένο και λαμπάκι LED για να βρίσκει ο χρήστης την είσοδο στο μηχανισμό στο σκοτάδι, ενώ περιφερειακά της κλειδαριάς υπάρχει δίσκος που την σφραγίζει από τη σκόνη και την υγρασία.
  • Μαζί με τα κλειδιά δίδεται η κάρτα ABUS Code Card έτσι ώστε να γίνεται εύκολα και με ασφάλεια η αντικατάσταση των κλειδιών σε περίπτωση απώλειας. Επίσης προσφέρεται μαζί και μια θήκη για μεταφορά της, με ιμάντα πρόσδεσης σε σταθερό σημείο κατά προτίμηση κάτω από τη σέλα.
Abus Granit Detecto 8000

Abus Granit Detecto 8000

Λόγω της ιδιαιτερότητας της περίπτωσης της Abus Granit Detecto 8000, που αποτελεί την “ναυαρχίδα” των κλειδαριών δισκόφρενων δεν θα μείνουμε σε αυτή την απλή περιγραφή που βλέπετε παραπάνω και θα περάσουμε σύντομα σε λεπτομερή καταγραφή των δυνατοτήτων της και της χρήσης της μετά από διεξοδική δοκιμή. Χρησιμοποιούμε την Detecto 8000 και τη δοκιμάζουμε σε καθημερινές, πραγματικές συνθήκες ήδη εδώ και ένα μήνα… οπότε έπεται συνέχεια.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Σπ. Αλεξόπουλος, Δημητρακοπούλου 22 Κουκάκι, τηλ. 210 9222776 ή τη διεύθυνση www.alexopoulos.gr, αλλά και alexopoulosltd.blogspot.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ