fbpx

Yamaha Fazzio 125 2022: Συμπαθητική φάτσα και ένας κρυφός άσος έκπληξη

Κομψό, μα κυρίως… “έξυπνο”

Το κάνουν από ‘δω το κάνουν από ‘κει, μια χαρά το καταφέρνουν οι Ασιάτες σχεδιαστές να δημιουργήσουν κομψά, κλασικά και κυρίως φιλικά στο μάτι σκουτεράκια για όλους. Το Yamaha Fazzio Ταϊλάνδης είναι  ένα από αυτά τα παραδείγματα. Το οποίο “Φάτσιο” κρύβει κι ένα ευχάριστο μυστικό κάτω από τα πλαστικά του…

Δωδεκάρηδες τροχοί και χαμηλή σέλα καταρχήν και κυρίως μικρό βάρος και compact διαστάσεις, το κάνουν το ιδανικό σκούτερ για χαμηλότερα αναστήματα, αρχάριους/ες, και για χρήση μέσα στην πυκνή κίνηση της πόλης.

Το Yamaha Fazzio 125 2022 που προορίζεται δυστυχώς για τις αγορές της Ταϊλάνδης και των γειτονικών χωρών, φοράει κάτι χρώματα… πρωτότυπα και συνάμα νεανικά και κεφάτα.

Πέρα από την εμφάνιση, η οποία δανείζεται έμπνευση από την κλασική σκηνή των σκούτερ, βλέπουμε τον κυρίαρχο στρογγυλό προβολέα στο τιμόνι, τη γραβάτα στην ποδιά, τις γωνίες και τα πλατιά τμήματα στα πλαϊνά καπάκια και τις κομψές διχρωμίες. Όμως, αυτό που δεν παρατηρεί κάποιος με την πρώτη ματιά είναι πως το Yamaha Fazzio είναι υβριδικό σκούτερ!

Ο ατμοσφαιρικός του κινητήρας, που ονομάζεται Blue Core Hybrid, υποστηρίζεται από έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα που βοηθάει το σκούτερ να ξεκινάει από τα φανάρια!

Η συνολική ιπποδύναμη φτάνει τους 8,3 ίππους και το ενδιαφέρον είναι πως το Fazzio είναι το τρίτο υβριδικό σκούτερ που φτιάχνεται από τη Yamaha Ινδονησίας μετά τα Nozza Grande και Grand Filano.

Στο σκούτερ συναντάμε επίσης keyless σύστημα εκκίνησης, Start&Stop στον κινητήρα, γεφυρωμένα φρένα μπροστά και πίσω, αλλά και One-Push Start, που σημαίνει πως πατάς το κουμπί της μίζας μία φορά και η μίζα γυρίζει μέχρι να ξεκινήσει ο κινητήρας.

Επίσης το Fazzio έχει δυνατότητες συνδεσιμότητας, ζυγίζει τα ελάχιστα 95 κιλά, έχει ρεζερβουάρ 5.1 λίτρων καυσίμου, αλλά και χώρο κάτω από τη σέλα.

Γνωρίζουμε ότι το Fazzio δεν θα φτάσει στην Ευρώπη, αλλά αυτό που υποψιαζόμαστε κιόλας είναι πως αποτελεί μια πρώτης τάξης πλατφόρμα δοκιμών για τα υβριδικά σκούτερ του μέλλοντος που θα χρησιμοποιούν κινητήρες βενζίνης και ηλεκτροκινητήρες μαζί, μειώνοντας με αυτό τον τρόπο τις εκπομπές ρύπων στην ατμόσφαιρα.

Ίδωμεν…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ