fbpx

Yamaha XMAX 250 Darth Vader: H Αυτοκρατορία αντεπιτίθεται Νο2!

Κόλλημα με το Star Wars οι Βραζιλιάνοι

Δεν εξηγείται αλλιώς: οι Βραζιλιάνοι πρέπει να έχουν μεγάλη αγάπη στο Star Wars του George Lucas, αφού είναι το τρίτο σκούτερ της Yamaha που είναι αφιερωμένο στη σειρά ταινιών επιστημονικής φαντασίας

Μετά από τα δύο ΝΜΑΧ 155, τα οποία στη Βραζιλία λένε ΝΜΑΧ 160 και ήταν βαμμένα στα χρώματα των Rebel Aliance και Galactic Empire, η Yamaha παρουσίασε μια “μεγάλη” πιο έντονου χαρακτήρα, ειδική έκδοση που ονομάζεται Darth Vader!

Είναι γεγονός πως το “μούτρο” του ΧΜΑΧ έχει ομοιότητες με τον “Σκοτεινό Άρχοντα”, για την ακρίβεια αν σχεδίαζε σκούτερ ο Darth κάπως έτσι θα το έφτιαχνε.

Το υπόλοιπο ΧΜΑΧ διαφέρει από τα κοινά μόνο σε κάποια γραφικά και κάποια σήματα, ενώ ενδιαφέρον έχει ότι ο κινητήρας που κυκλοφορεί στη Νότια Αμερική είναι ο 250άρης που χρησιμοποιούσαν τα ΧΜΑΧ παλαιότερα και στην Ελλάδα.

Είναι ο τετράχρονος μονοκύλινδρος, τετραβάλβιδος, υγρόψυκτος 249 cc και αποδίδει 22.8 ίππους και 24.3 Nm ροπής.

Οι τροχοί του είναι 15 ιντσών μπροστά και 14 πίσω, η μπροστινή ανάρτηση ένα συμβατικό, τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά και η πίσω τα κλασικά – σχεδόν κάθετα τοποθετημένα – δύο αμορτισέρ.

Την πέδηση έχουν αναλάβει δύο δισκόφρενα (ένα για κάθε τροχό) με δικάναλο ABS.

Το Yamaha XMAX 250 Darth Vader δυστυχώς για τους φίλους του Πολέμου των Άστρων δεν θα εξαχθεί στην Ευρώπη, μιας και προορίζεται μόνο για την βραζιλιάνικη αγορά και μάλιστα σε 200 μόλις κομμάτια.

Τα οποία κομμάτια εξαφανίστηκαν μόλις διατέθηκε διαδικτυακά αυτό το limited edition μοντέλο!

Το καλό είναι πως τουλάχιστον τώρα – που του αρέσει το συγκεκριμένο σχέδιο – μπορεί κάποιος να δημιουργήσει αυτοκόλλητα και να φτιάξει μια ρέπλικα… του αυθεντικού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ