fbpx

Μ. Βρετανία 2021: Νο1 σε πωλήσεις το Yamaha NMAX 125

Zήτω ο νέος σκουτερο-βασιλιάς

Το Yamaha NMAX 125 ήταν το σκούτερ με τις περισσότερες πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο για το 2021. Φέτος, το Yamaha NMAX 125 όχι μόνο εκθρόνισε τον κύριο αντίπαλο του, το Honda PCX, αλλά στρογγυλοκάθισε στο θρόνο του Νο1, πετυχαίνοντας σχεδόν τις διπλάσιες πωλήσεις!

H βρετανική αγορά δύο τροχών κατάφερε το 2021 την υψηλότερη επίδοση των τελευταίων πέντε ετών!

Οι ταξινομήσεις έφτασαν τις 123.132 μονάδες, σημειώνοντας ένα +6,6%, αν και οι πωλήσεις έδειχναν να κρεμάνε το τελευταίο τετράμηνο του έτους.

 Η κατηγορία των ηλεκτρικών σκούτερ παρουσίασε τεράστια αύξηση της τάξης του +185%, κυρίως λόγω της επιτυχίας των Super Soco και της Niu.

Το 2021 έφερε τα πάνω κάτω και μια μεγάλη επιτυχία για τη μάρκα από την Iwata: φύγαμε από τον βασιλιά PCX 125 και περάσαμε στον σφετεριστή και τελικά νικητή Yamaha NMAX 125, αν και κατά τα άλλα, η χρονιά δεν είδε κανένα άλλο μοντέλο της Yamaha να μπαίνει στο Top 10 της M. Βρετανίας.

Το Honda PCX 125 ήταν για καιρό το αγαπημένο σκούτερ των Εγγλέζων δίτροχων συναδέλφων μας, για να χάσει πέρσι την πρωτιά και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από το ΝΜΑΧ της Yamaha, και να περάσει δεύτερο. Ωστόσο, η Honda είχε μια καλή παρηγοριά, με την τρίτη θέση.

Εκεί, στη χαμηλότερη θέση του βάθρου, λοιπόν, βρέθηκε το Honda SH125i, ένα σκούτερ που διαπρέπει στην ιταλική αγορά και που μέχρι πέρσι ήταν σχεδόν άγνωστο στη Βρετανία.

Απ’ ό,τι φαίνεται, όμως, το μαθαίνουν σιγά-σιγά οι Εγγλέζοι, πράγμα που ίσως σημαίνει ότι για το 2022 μπορεί να το δούμε ακόμα πιο ψηλά, αφού… ό,τι αγοράζουν οι πολλοί, το αγοράζουν στο μέλλον όλο και περισσότεροι –  έτσι πάει η αγορά.

Το κομψό 125άρι σκούτερ της Honda είναι ο μικρός αδελφός του 150 (που φιγουράρει ανάμεσα στα πιο ευπώλητα σκούτερ στην Ελλάδα) και σύντομα θα το δούμε κι από τα μέρη μας, αφού η αντιπροσωπεία αποφάσισε να το εισάγει για να εκμεταλλευτεί την ισοτιμία των διπλωμάτων αυτοκινήτων και δίτροχων 125αριών.

Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ένα ακόμα Honda, αυτή τη φορά το NSC 110 Vision, μια από τις κορυφαίες επιλογές ενός οικονομικού, compact διαστάσεων σκούτερ πόλης.

Πρόκειται για το μικρότερο σε κυβισμό σκούτερ της γκάμας της γιαπωνέζικης εταιρίας.

Τέλος, στην πέμπτη θέση έχουμε ένα σκούτερ-έκπληξη, αφού είναι ηλεκτρικό και όπως είχαμε γράψει και στην δοκιμή μας στην Ελλάδα, ένα από τα καλύτερα ηλεκτρικά που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Είναι το Vmoto Super Soco CPX. Το CPX μάλιστα είναι το πρώτο ηλεκτροκίνητο σκούτερ στην ιστορία της βρετανικής αγοράς που ανεβαίνει τόσο ψηλά στην κατάταξη των πωλήσεων!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ