fbpx

Yamaha E01: Eτοιμάζεται για την Ευρώπη

Έφτασε σε συνεργάτες της Yamaha στη Γαλλία… και όχι μόνο

Κάτι μεγάλο ετοιμάζει η Yamaha όσον αφορά το δεύτερο ηλεκτρικό της σκούτερ μετά το Neo’s, αφού έφτασε έστω και δοκιμαστικά σε μεγάλες αγορές της Ευρώπης και δόθηκε για σύντομη δοκιμή σε δημοσιογράφους στη Γαλλία. Το φουτουριστικό Yamaha E01 απέσπασε πολύ θετικά σχόλια, ιδίως για την ποιότητα κατασκευής του, αλλά και για τις επιδόσεις του

Το προσωπικό της Yamaha Motor France που έδωσε το Ε01 για δοκιμή, προηγουμένως αλλά και εκ των υστέρων, το τοποθέτησε σε περίοπτη θέση στην είσοδο του κεντρικού υποκαταστήματός της, προμοτάροντάς το απερίφραστα.

Επίσημα η Yamaha έχει ανακοινώσει τις δοκιμές, έστω και σε μικρή κλίμακα, του σκούτερ που είχαμε δει ως concept το 2019.

Οι “ανεπίσημες”, αλλά πολύ σημαντικές δοκιμές, θα γίνουν σε Ευρώπη, Ινδονησία, Μαλαισία, Ιαπωνία, Ταϊβάν και Ταϊλάνδη.

Φαίνεται λοιπόν ότι αυτό το σκούτερ είναι στρατηγικής σημασίας για τον Ιάπωνα κατασκευαστή που δεν θέλει να καθυστερήσει την είσοδό του στην αγορά των ηλεκτρικών σκούτερ, γνωρίζοντας ότι μπορεί να προσφέρει ποιότητα σε σωστή τιμή και κυρίως μια αξιόπιστη πρόταση στη “ζούγκλα” των διαφόρων, τυχαίων ονομάτων και μοντέλων, που έχουν κατακλύσει την αγορά!

Ήδη οι συνεργάτες της Yamaha έχουν αρχίσει να ζητούν την άφιξη του E01 στην Ευρώπη, αφού το μοντέλο παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.

Με  την όμορφη, μοντέρνα και πολύ ρευστή σχεδίασή του – η επιμήκης και χαμηλή σιλουέτα του θυμίζει το παλιό Majesty 125 – το Ε01 έχει αναλογίες ανάμεσα σε NMAX 125 και XMAX 125, με τους “κρυφούς” προβολείς του να θυμίζουν εν μέρει Tracer 700.

Κάτω από τη σέλα υπάρχει αποθηκευτικός χώρος για ένα φουλφέις κράνος, χωρίς αμφιβολία μια σημαντική ευκολία για τον χρήστη.

Στο χώρο αυτόν μπορεί να τοποθετηθεί ο φορτιστής που προσφέρει 100 km αυτονομίας, ενώ το σκούτερ έχει τελική 60 km/h.

Ο κινητήρας του είναι εξελιγμένος και κατασκευασμένος από τη Yamaha και το σκούτερ κατασκευάζεται στο ιαπωνικό εργοστάσιο της εταιρίας, στην Iwata.

Πρόκειται για μια αξιόλογη βάση, αφού το σκούτερ είναι εξοπλισμένο με κινητήρα 8,1 kw με επώνυμου κατασκευαστή μπαταρία (ο προμηθευτής δεν έχει κοινοποιηθεί, αλλά μάλλον της LG είναι).

Μπόνους έκπληξη ήταν μια “δοκιμή” του Τούρκου Παγκόσμιου Πρωταθλητή Superbike, Toprak Razgatlioglu, ο οποίος έκανε μερικά κόλπα πάνω στη σέλα του… κυριολεκτικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ